Retete

Pulled Pork BurgerBy adminPulled Pork Burger - atunci când vrei să îți impresionezi prietenii sau pur și simplu ai poftă și vrei să te răsfeți cu ceva bun.
Pizza BiancaBy adminPizza Bianca - pur și simplu delicoasă!
Ciocolată – homemadeBy adminCea mai rapidă și healthy rețetă de ciocolată de casă. Ai nevoie doar de 3 ingrediente 🙂
Mini Galette – tartă rusticăBy adminCe poate fi mai simplu și mai ușor de făcut decât un aluat cu ceva fructe aruncate deasupra ?! Pentru o notă mai "fancy" îi punem alături o cupă de înghețată de vanilie.
Cum să faci maia de zero?By adminCe este maiua? Maiua naturala este drojdia sălbatică care ajută la fermentarea aluaturilor (de pâine, pizza, cozonaci, gogoși, croissante etc.) Cum se formează? Cu ajutorul microorganismelor din făină, apă și aer. De ce ar trebui să facem pâine cu maia? Pentru că pâinea este mult mai nutritivă, mai gustoasă și mai proaspătă pentru o perioadă mai lungă timp. Cultivarea maielei de la zero durează între 7 – 14 zile (așa că înarmați-vă cu răbdare). Dacă decizi să faci maia de la zero, neapărat trebuie să îți botezi “micul monstru înfometat”. A mea se numește Dulcinea 🙂 Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre maia sau îți dorești să participi la workshopuri, îți recomand să o urmărești pe Viviana Marza (căreia îi mulțumesc și de la care am învățat extreme de multe lucruri) sau pe Ana Negru (care s-a specializat în pâinea cu maia fără gluten). Am făcut acest experiment cu informații preluate din cartea SOURDOUGH - publicată de Sarah Owens.
Shakshuka – varianta la cuptorBy adminShakshuka este un mic dejun foarte popular în Israel. Este preparat din ouă în sos de roșii, ardei iute și ceapă. Ulterior, au apărut și alte variante, iar aceasta este una dintre preferatele mele 🙂
Frittata cu sparanghel și brânză de caprăBy adminFrittata sau altfel spus "faci rai din ce ai" Ți-au rămăs diverse alimente prin frigider și nu știi ce să faci cu ele? Simplu 🙂 le arunci pe toate într-o tigaie de fontă și le bagi la cuptor...și iată că ai brunch-ul asigurat 😀
Supă cremă de legumeBy adminSupă cremă de legume - servită alături de jambon prăjit, cimbru proaspăt, fulgi chili și ulei de măsline cu aromă de trufe.
1 2 3 12
(Visited 7,036 times, 1 visits today)