Retete

Creveți SaganakiBy adminȚi-e dor de vară și de Grecia? Atunci TREBUIE să încerci această rețetă. Creveți Saganaki în stil grecesc.
Pulled Pork BurgerBy adminPulled Pork Burger - atunci când vrei să îți impresionezi prietenii sau pur și simplu ai poftă și vrei să te răsfeți cu ceva bun.
Pizza BiancaBy adminPizza Bianca - pur și simplu delicoasă!
Ciocolată – homemadeBy adminCea mai rapidă și healthy rețetă de ciocolată de casă. Ai nevoie doar de 3 ingrediente 🙂
Mini Galette – tartă rusticăBy adminCe poate fi mai simplu și mai ușor de făcut decât un aluat cu ceva fructe aruncate deasupra ?! Pentru o notă mai "fancy" îi punem alături o cupă de înghețată de vanilie.
Cum să faci maia de zero?By adminCe este maiua? Maiua naturala este drojdia sălbatică care ajută la fermentarea aluaturilor (de pâine, pizza, cozonaci, gogoși, croissante etc.) Cum se formează? Cu ajutorul microorganismelor din făină, apă și aer. De ce ar trebui să facem pâine cu maia? Pentru că pâinea este mult mai nutritivă, mai gustoasă și mai proaspătă pentru o perioadă mai lungă timp. Cultivarea maielei de la zero durează între 7 – 14 zile (așa că înarmați-vă cu răbdare). Dacă decizi să faci maia de la zero, neapărat trebuie să îți botezi “micul monstru înfometat”. A mea se numește Dulcinea 🙂 Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre maia sau îți dorești să participi la workshopuri, îți recomand să o urmărești pe Viviana Marza (căreia îi mulțumesc și de la care am învățat extreme de multe lucruri) sau pe Ana Negru (care s-a specializat în pâinea cu maia fără gluten). Am făcut acest experiment cu informații preluate din cartea SOURDOUGH - publicată de Sarah Owens.
Shakshuka – varianta la cuptorBy adminShakshuka este un mic dejun foarte popular în Israel. Este preparat din ouă în sos de roșii, ardei iute și ceapă. Ulterior, au apărut și alte variante, iar aceasta este una dintre preferatele mele 🙂
1 2 3 12
(Visited 7,759 times, 1 visits today)