Retete

Cum să faci maia de zero?By adminCe este maiua? Maiua naturala este drojdia sălbatică care ajută la fermentarea aluaturilor (de pâine, pizza, cozonaci, gogoși, croissante etc.) Cum se formează? Cu ajutorul microorganismelor din făină, apă și aer. De ce ar trebui să facem pâine cu maia? Pentru că pâinea este mult mai nutritivă, mai gustoasă și mai proaspătă pentru o perioadă mai lungă timp. Cultivarea maielei de la zero durează între 7 – 14 zile (așa că înarmați-vă cu răbdare). Dacă decizi să faci maia de la zero, neapărat trebuie să îți botezi “micul monstru înfometat”. A mea se numește Dulcinea 🙂 Dacă îți dorești să afli mai multe detalii despre maia sau îți dorești să participi la workshopuri, îți recomand să o urmărești pe Viviana Marza (căreia îi mulțumesc și de la care am învățat extreme de multe lucruri) sau pe Ana Negru (care s-a specializat în pâinea cu maia fără gluten). Am făcut acest experiment cu informații preluate din cartea SOURDOUGH - publicată de Sarah Owens.
Shakshuka – varianta la cuptorBy adminShakshuka este un mic dejun foarte popular în Israel. Este preparat din ouă în sos de roșii, ardei iute și ceapă. Ulterior, au apărut și alte variante, iar aceasta este una dintre preferatele mele 🙂
Frittata cu sparanghel și brânză de caprăBy adminFrittata sau altfel spus "faci rai din ce ai" Ți-au rămăs diverse alimente prin frigider și nu știi ce să faci cu ele? Simplu 🙂 le arunci pe toate într-o tigaie de fontă și le bagi la cuptor...și iată că ai brunch-ul asigurat 😀
Supă cremă de legumeBy adminSupă cremă de legume - servită alături de jambon prăjit, cimbru proaspăt, fulgi chili și ulei de măsline cu aromă de trufe.
Healthy Banana BreadBy adminDacă am banane coapte în casă..nu am cum să nu fac chec de banane. Mi se întâmplă de multe ori să fac o rețetă în funcție de ingredientele pe care le am în firigider și de data asta am fost extrem de încântată de rezultat. Trebuie să o încerci ca să mă crezi pe cuvânt. Îți spun doar atât: se face ușor, este o variantă excelentă pentru o gustărică sănătoasă și mai este și gustoasă. Te-am convins?
Pâine cu maia și ovăzBy adminPâinea cu maia...merită așteptarea, nu este așa? Durează minim o zi să o faci, însă gustul este pe măsură 🙂
Banana BreadBy adminCe faceți dacă aveți prea multe banane coapte acasă? Răspuns corect: BANANA BREAD 😀 O rețetă cât se poate de simplă și de gustoasă.
Supă de legumeBy adminSupă de legume - rețetă simplă de post / vegană
Tartă cu somonBy adminTartă cu somon, perfectă pentru brunch sau răsfățul din weekend.
1 2 3 11
(Visited 6,462 times, 7 visits today)