Print Options:

Tort Pavlova

Yields1 ServingPrep Time30 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 30 mins

Cum este tortul Pavlova? Dulce, aerat și ușor fructat. Te-am convins să îl încerci?

Ingrediente blat:
 6 albușuri = 229 grame (vă recomand să le cântăriți,se dublează gramajul de zahăr)
 458 g zahăr
 1 linguriță de oțet
 1 linguriță amidon de porumb
 1 linguriță extract pur de vanilie
Ingrediente cremă:
 250 ml frișcă (deja înducită)
 400 g cremă mascarpone
 1 linguriță extract pur de vanilie
 300 g căpșuni
Blatul:
1

Mixăm albușurile (să fie la temperatura camerei) cu oțetul și adăugăm treptat zahărul. Mixăm aproximativ 15 minute, până devin lucioase și se topește zahărul.

2

Adăugăm amidonul și vanilia. Amestecăm ușor cu o spatulă de jos în sus.

3

Preîncălzim cuptorul la 100 de grade.

4

Vom coace blaturile în două tăvi diferite. Desenăm pe două foi de copt câte un cerc cu diamentrul de 19 cm.

5

Împărțim comoziția în două și umplem cele două cercuri.
Coacem blaturile timp de oră, după care le lăsăm la răcit.

Crema:
6

Cât timp blaturile sunt la cuptor, ne ocupăm de cremă: batem frișca. După care adăugăm crema mascarpone și vanilia. Amestecăm ușor cu o spatulă de jos în sus.

Asamblăm tortul:
7

Vom avea blat + un strat de cremă + căpșuni + blat + cremă + căpșuni.
La final, am servit cu puțină dulceață de fructe de pădure :)