Print Options:

Shakshuka – varianta la cuptor

Yields1 ServingPrep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

Shakshuka este un mic dejun foarte popular în Israel. Este preparat din ouă în sos de roșii, ardei iute și ceapă.
Ulterior, au apărut și alte variante, iar aceasta este una dintre preferatele mele :)

Pentru două porții:
 2 cepe verzi
 2 linguri ulei de măsline
 250 g sos de roșii cu busuioc
 60 g năut (la conservă)
 4 ouă
 40 g chorizo
 Condimente: sare & piper
1

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

2

Tocăm ceapa mărut și o călim la foc mic (am folosit o tigaie de fontă). După ce aceasta se înmoaie, adăugăm năutul și sosul de roșii.
Condimentăm cu sare și piper. Așteptăm câteva minute să se îmbine aromele și spargem ouăle desupra.

Tăiem chorizo și îl "aruncăm" și pe el în tigaie.

3

Băgăm tigaia la cuptor și reducem temperatura la 180 de grade.
Așteptăm până când se gătesc ouăle (aproximativ 15 minute).

Am servit Shakshuka cu mărar proaspăt și pâine cu maia.