Print Options:

Prăjitură cu urdă și cireșe

Yields1 ServingPrep Time50 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 50 mins

Până acum obișnuiam să folosesc urda doar pentru rețetele sărate...not any more! Combinația este perfectă: un desert "ușor", dulce-acrișor și sănătos. Give it a try :)

 500 g urdă
 350 g iaurt grecesc
 4 ouă
 6 linguri de făină integrală de grâu
 350 g cireșe
 300 g zahăr de cocos
 1 linguriță amidon de porumb
 1 esență de vanilie
 1 plic praf de copt
1

Spălăm cireșele și le curățăm de sâmburi.

2

Adăugăm peste cireșe 150g zahăr de cocos & amidonul de porumb.
Le lăsăm aproximativ 40 de minute (să se topească zahărul).

3

Într-un bol adăugăm: urda, iaurtul, esența de vanilie și zahărul rămas. Le mixăm la viteza mică/amestecăm cu un tel până când se încorporează. Adăugăm ouăle pe rând.

4

Adăugăm făina și praful de copt.

5

La final, adăugăm cireșele (cu tot cu zeama care s-a format) și amestecăm cu grijă cu o spatulă de jos în sus.

6

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

7

Ungem o tavă cu ulei (eu am folosit și foaie de copt) și turnăm compoziția.

8

Coacem prăjitura aproximativ o oră (până când trece testul cu scobitoarea).