Georgian Cheese Bread.
Ai spus brânză și pâine împreună? Atunci m-ai cucerit 😀 Sper să vă cuceresc și eu cu aceastp rețetă.
Activăm maiua: într-un pahar amestecăm maiua cu zahărul și sarea și turnăm peste laptele călduț. Amestecăm bine cu o furculiță și o lăsăm se activeze timp de 10 minute (ar trebui să își dubleze cantitatea).
Într-un bol, cernem făina. Adăugăm maiua activată, apa și uleiul. Frământăm timp de 5 - 10 minute până când aluatul devine neted.
Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit timp de 45 min - 1h.
După prima parte de dospire, scaotem aluatul din bol (nu este nevoie de făină pe blat) și îi facem un Strech & Fold: tragem de marginile aluatului și le aducem la mijoc - pe rând. Întoarcem bila formată și tragem aluatul cu mânile (dinspre nord spre sud) pentru a crea o ușoară tensiune.
Transferăm din nou aluatul în bol și îl mai lăsăm la dospit 45 min - 1h.
După a doua dospire: transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în două. Tensionăm fiecare bilă de aluat. Le transferăm într-o tavă înfăinată. Presărăm făina desupra lor și le lăsăm ultima dată la dospit pentru 30 de minute.
Între timp, preîncălzim cuptorul la 220 de grade (căldură sus&jos + venitilație).
Pregătim umplutura: amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu oul și laptele până se omogenizează.
Întindem fiecare bilă de aluat și îi dăm o formă de bărcuță. Punem umplutura în mijloc și le băgăm la cuptor pentru 13 minute (într-o tavă curată, cu hârtie de copt deasupra).
După ce le 13 minute, scoatem pâinicile, facem o gaură la centru și punem gălbenușurile. Le băgăm la cuptor pentru alte 2 minute.
Ingredients
Directions
Activăm maiua: într-un pahar amestecăm maiua cu zahărul și sarea și turnăm peste laptele călduț. Amestecăm bine cu o furculiță și o lăsăm se activeze timp de 10 minute (ar trebui să își dubleze cantitatea).
Într-un bol, cernem făina. Adăugăm maiua activată, apa și uleiul. Frământăm timp de 5 - 10 minute până când aluatul devine neted.
Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit timp de 45 min - 1h.
După prima parte de dospire, scaotem aluatul din bol (nu este nevoie de făină pe blat) și îi facem un Strech & Fold: tragem de marginile aluatului și le aducem la mijoc - pe rând. Întoarcem bila formată și tragem aluatul cu mânile (dinspre nord spre sud) pentru a crea o ușoară tensiune.
Transferăm din nou aluatul în bol și îl mai lăsăm la dospit 45 min - 1h.
După a doua dospire: transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în două. Tensionăm fiecare bilă de aluat. Le transferăm într-o tavă înfăinată. Presărăm făina desupra lor și le lăsăm ultima dată la dospit pentru 30 de minute.
Între timp, preîncălzim cuptorul la 220 de grade (căldură sus&jos + venitilație).
Pregătim umplutura: amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu oul și laptele până se omogenizează.
Întindem fiecare bilă de aluat și îi dăm o formă de bărcuță. Punem umplutura în mijloc și le băgăm la cuptor pentru 13 minute (într-o tavă curată, cu hârtie de copt deasupra).
După ce le 13 minute, scoatem pâinicile, facem o gaură la centru și punem gălbenușurile. Le băgăm la cuptor pentru alte 2 minute.