Georgian Cheese Bread – Khachapuri

AuthoradminDifficultyIntermediate

Georgian Cheese Bread.
Ai spus brânză și pâine împreună? Atunci m-ai cucerit 😀 Sper să vă cuceresc și eu cu aceastp rețetă.

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time15 minsTotal Time35 mins

Ingrediente aluat - 2 porții
 5 g drojdie uscată (la plic)
 60 g lapte călduț
 1 linguriță zahăr
 1 linguriță sare
 250 g făină
 100 g apă
 2 linguri de ulei
Ingrediente
 150 g brânză Camembert
 150 g cașcaval maturat
 1 lingură de lapte
 1 ou întreg
 Pentru decor: 2 gălbenușuri

1

Activăm maiua: într-un pahar amestecăm maiua cu zahărul și sarea și turnăm peste laptele călduț. Amestecăm bine cu o furculiță și o lăsăm se activeze timp de 10 minute (ar trebui să își dubleze cantitatea).

2

Într-un bol, cernem făina. Adăugăm maiua activată, apa și uleiul. Frământăm timp de 5 - 10 minute până când aluatul devine neted.

Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit timp de 45 min - 1h.

3

După prima parte de dospire, scaotem aluatul din bol (nu este nevoie de făină pe blat) și îi facem un Strech & Fold: tragem de marginile aluatului și le aducem la mijoc - pe rând. Întoarcem bila formată și tragem aluatul cu mânile (dinspre nord spre sud) pentru a crea o ușoară tensiune.

Transferăm din nou aluatul în bol și îl mai lăsăm la dospit 45 min - 1h.

4

După a doua dospire: transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în două. Tensionăm fiecare bilă de aluat. Le transferăm într-o tavă înfăinată. Presărăm făina desupra lor și le lăsăm ultima dată la dospit pentru 30 de minute.

5

Între timp, preîncălzim cuptorul la 220 de grade (căldură sus&jos + venitilație).

Pregătim umplutura: amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu oul și laptele până se omogenizează.

6

Întindem fiecare bilă de aluat și îi dăm o formă de bărcuță. Punem umplutura în mijloc și le băgăm la cuptor pentru 13 minute (într-o tavă curată, cu hârtie de copt deasupra).

După ce le 13 minute, scoatem pâinicile, facem o gaură la centru și punem gălbenușurile. Le băgăm la cuptor pentru alte 2 minute.

Ingredients

Ingrediente aluat - 2 porții
 5 g drojdie uscată (la plic)
 60 g lapte călduț
 1 linguriță zahăr
 1 linguriță sare
 250 g făină
 100 g apă
 2 linguri de ulei
Ingrediente
 150 g brânză Camembert
 150 g cașcaval maturat
 1 lingură de lapte
 1 ou întreg
 Pentru decor: 2 gălbenușuri

Directions

1

Activăm maiua: într-un pahar amestecăm maiua cu zahărul și sarea și turnăm peste laptele călduț. Amestecăm bine cu o furculiță și o lăsăm se activeze timp de 10 minute (ar trebui să își dubleze cantitatea).

2

Într-un bol, cernem făina. Adăugăm maiua activată, apa și uleiul. Frământăm timp de 5 - 10 minute până când aluatul devine neted.

Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit timp de 45 min - 1h.

3

După prima parte de dospire, scaotem aluatul din bol (nu este nevoie de făină pe blat) și îi facem un Strech & Fold: tragem de marginile aluatului și le aducem la mijoc - pe rând. Întoarcem bila formată și tragem aluatul cu mânile (dinspre nord spre sud) pentru a crea o ușoară tensiune.

Transferăm din nou aluatul în bol și îl mai lăsăm la dospit 45 min - 1h.

4

După a doua dospire: transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în două. Tensionăm fiecare bilă de aluat. Le transferăm într-o tavă înfăinată. Presărăm făina desupra lor și le lăsăm ultima dată la dospit pentru 30 de minute.

5

Între timp, preîncălzim cuptorul la 220 de grade (căldură sus&jos + venitilație).

Pregătim umplutura: amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu oul și laptele până se omogenizează.

6

Întindem fiecare bilă de aluat și îi dăm o formă de bărcuță. Punem umplutura în mijloc și le băgăm la cuptor pentru 13 minute (într-o tavă curată, cu hârtie de copt deasupra).

După ce le 13 minute, scoatem pâinicile, facem o gaură la centru și punem gălbenușurile. Le băgăm la cuptor pentru alte 2 minute.

Georgian Cheese Bread – Khachapuri
(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *