Frittata cu sparanghel și brânză de capră

AuthoradminDifficultyBeginner

Frittata sau altfel spus "faci rai din ce ai"
Ți-au rămăs diverse alimente prin frigider și nu știi ce să faci cu ele? Simplu 🙂 le arunci pe toate într-o tigaie de fontă și le bagi la cuptor...și iată că ai brunch-ul asigurat 😀

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins

Pentru două porții:
 5 ouă
 1 praf de sare
 1/2 ardei
 2 cepe verzi
 1 legătură de mărar
 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 5 fire de sparanghel
 60 g brânză de capră/ feta/ orice alt tip de brânză sau telemea (sărată)
 20 g unt
 1 linguriță ulei

1

Ungem tigaia de fontă / vasul în care vom coace frittata cu ulei și o băgăm în cuptor.
Dăm drumul la cuptor la 200 de grade (căldură sus & jos + ventilație).

2

Batem ouăle cu un praf de sare, adăugăm ardeiul, ceapa verde, mărarul (tocate toate mărunt) și bicarbonatul de sodiu.

Spălăm sparanghelul și îi tăiem codițele.

3

Cu două minute înainte să punem compoziția de ou, punem untul în tigaia de fontă.
Reducem temperatura cuporului la 180 de grade și turnăm compoziția în tigaie. Punem sparanghelul deasupra și sfărâmăm brânza.

Coacem frittata aproximativ 20 de minute.

Noi am servit-o alături de o salată verde cu roșii cherry, castravete, ridichii și avocado.

Poftă bună! 🙂

Ingredients

Pentru două porții:
 5 ouă
 1 praf de sare
 1/2 ardei
 2 cepe verzi
 1 legătură de mărar
 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 5 fire de sparanghel
 60 g brânză de capră/ feta/ orice alt tip de brânză sau telemea (sărată)
 20 g unt
 1 linguriță ulei

Directions

1

Ungem tigaia de fontă / vasul în care vom coace frittata cu ulei și o băgăm în cuptor.
Dăm drumul la cuptor la 200 de grade (căldură sus & jos + ventilație).

2

Batem ouăle cu un praf de sare, adăugăm ardeiul, ceapa verde, mărarul (tocate toate mărunt) și bicarbonatul de sodiu.

Spălăm sparanghelul și îi tăiem codițele.

3

Cu două minute înainte să punem compoziția de ou, punem untul în tigaia de fontă.
Reducem temperatura cuporului la 180 de grade și turnăm compoziția în tigaie. Punem sparanghelul deasupra și sfărâmăm brânza.

Coacem frittata aproximativ 20 de minute.

Noi am servit-o alături de o salată verde cu roșii cherry, castravete, ridichii și avocado.

Poftă bună! 🙂

Frittata cu sparanghel și brânză de capră
(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *