Print Options:

Cheesecake

Yields1 ServingPrep Time15 minsCook Time2 hrsTotal Time2 hrs 15 mins

Cheesecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate. Cel mai mult îmi place să îl mănânc vara, cu sos de fructe de pădure sau cu sos de caramel sărăt.

cheesecake

Ingrediente pentru o tavă cu diametrul de 21 cm:
 180 g biscuiți digestivi
 90 g unt topit
 600 g brânză philadelphia
 180 g zahăr
 300 g smântână (să fie cu un procentaj cât mai mare de grăsime - eu am folosit smântâna de la Lăptăria cu caimac)
 225 ml smântână lichidă
 3 ouă
 3 lingurițe amidon de porumb
 ½ zeamă de lămâie
 1 esență de vanilie
1

Ungem o tavă cu unt (diamentru de 21 cm).

2

Punem biscuiții într-un blender și îi mărunțim. Îi amestecăm cu untul topit și îi transferăm în tavă. Presăm bine cu degetele, ca să formăm un strat uniform.

3

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

4

Între timp ne ocupăm de cremă: mixăm brânza philadelphia cu zahărul, până când acesta începe să se topească. Adăugăm smântâna lichidă și cea normală. Amestecăm până când se încorporează.

5

Adăugăm, pe rând, câte un ou.
Iar la final punem: amidonul, zeama de lămâie și esența de vanilie.

6

Transferăm compoziția de brânză peste biscuiți.

7

"Îmbrăcăm" tava în care va coace cheesecake-ul în folie de aluminiu.

8

Băgăm în cuptor o tava goală (dimensiuni 30 lățime& 40 lungime - tava clasică de cuptor). Punem cheesecake-ul în tava respectivă.

Turnăm apă fierbinte în tava clasică de cuptor, pentru a crea o sursă de aburi.

9

Lasăm cheesecake-ul 30 de minute la 180 de grade.

10

Reducem temperatura cuptorului la 150 de grade și îl lasăm încă 30 de minute.

11

Oprim cuptorul, dar nu scoatem cheesecake-ul. Îl lăsăm încă o oră.

12

Scoatem tava din cuptor. Așteptăm să se răcească complet, după care îl băgăm peste noapte la frigider.

13

A doua zi: așteptarea a luat sfârșit!
Enjoy :)