Cea mai ușoară rețetă de pită!

AuthoradminDifficultyBeginner

Cea mai ușoară rețetă de pită chiar la tine acasă!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Pentru 8 pite
 360 ml apă călduță
 1 lingură de zahăr
 8 g drojdie uscată (am folosit de la Caputo)
 500 g făină (am folosit făină Manitoba - Caputo)
 1 linguriță sare
 2-3 linguri ulei de măsline pentru prăjit

1

Activăm drojdia: într-un bol amestecăm drojdia, zahărul și apa călduță. Le lăsăm aproximativ 10 minute să se activeze (începe și formează bule deasupra).

2

Adăugăm făina și sarea.
Mixăm aluatul pentru 5-6 minute (se poate frământa și manual).

Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

3

După ce și-a dublat volumul, transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în 8 părți egale (eu le-am cântărit, dar nu este necesar).

4

Punem o tigaie la încins cu câteva picături de ulei de măsline. Prăjim câte o pită pe rând aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Repetăm procesul.

Enjoy!

Ingredients

Pentru 8 pite
 360 ml apă călduță
 1 lingură de zahăr
 8 g drojdie uscată (am folosit de la Caputo)
 500 g făină (am folosit făină Manitoba - Caputo)
 1 linguriță sare
 2-3 linguri ulei de măsline pentru prăjit

Directions

1

Activăm drojdia: într-un bol amestecăm drojdia, zahărul și apa călduță. Le lăsăm aproximativ 10 minute să se activeze (începe și formează bule deasupra).

2

Adăugăm făina și sarea.
Mixăm aluatul pentru 5-6 minute (se poate frământa și manual).

Transferăm aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit pentru aproximativ 30 de minute.

3

După ce și-a dublat volumul, transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în 8 părți egale (eu le-am cântărit, dar nu este necesar).

4

Punem o tigaie la încins cu câteva picături de ulei de măsline. Prăjim câte o pită pe rând aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
Repetăm procesul.

Enjoy!

Cea mai ușoară rețetă de pită!
(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *