Creveți Saganaki

AuthoradminDifficultyBeginner

Ți-e dor de vară și de Grecia? Atunci TREBUIE să încerci această rețetă.
Creveți Saganaki în stil grecesc.

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

Ingrediente pentru două persoane
 4 linguri de ulei de măsline
 2-3 linguri apă
 2 cepe
 2 căței de usturoi
 1 ardei kapia
 250 g sos de roșii
 250 g creveți decorticați
 100 g feta (eu am găsit la Lidl cu ierburi mediteraneene)
 sare, piper & oregano

1

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

2

Într-o tigaie punem două linguri de ulei de măsline. Dăm focul mediu spre mare. Când uleiul s-a încins, punem creveții. Adăugăm puțină sare și îi lăsăm până când se rumenesc pe ambele părți.

3

Separat, călim ceapa și usturoiul folosind două linguri de ulei de măsline. Când au început să se înmoaie, adăugăm ardeiul kapia și câteva linguri de apă. Adăugăm sosul de roșii și condimentele.
Punem creveții & brânza Feta (tăiată cubulețe).

4

Băgăm tigaia la cuptor pentru 10-15 minute.
Enjoy!

*Am folosit o tigaie din fontă.

Ingredients

Ingrediente pentru două persoane
 4 linguri de ulei de măsline
 2-3 linguri apă
 2 cepe
 2 căței de usturoi
 1 ardei kapia
 250 g sos de roșii
 250 g creveți decorticați
 100 g feta (eu am găsit la Lidl cu ierburi mediteraneene)
 sare, piper & oregano

Directions

1

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

2

Într-o tigaie punem două linguri de ulei de măsline. Dăm focul mediu spre mare. Când uleiul s-a încins, punem creveții. Adăugăm puțină sare și îi lăsăm până când se rumenesc pe ambele părți.

3

Separat, călim ceapa și usturoiul folosind două linguri de ulei de măsline. Când au început să se înmoaie, adăugăm ardeiul kapia și câteva linguri de apă. Adăugăm sosul de roșii și condimentele.
Punem creveții & brânza Feta (tăiată cubulețe).

4

Băgăm tigaia la cuptor pentru 10-15 minute.
Enjoy!

*Am folosit o tigaie din fontă.

Creveți Saganaki
(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *