Mini Galette – tartă rustică

AuthoradminDifficultyBeginner

Ce poate fi mai simplu și mai ușor de făcut decât un aluat cu ceva fructe aruncate deasupra ?!
Pentru o notă mai "fancy" îi punem alături o cupă de înghețată de vanilie.

Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 45 mins

Aluat (două mini tarte)
 150 g făină
 1 pliculeț de zahăr vanilat
 60 g unt (82% grăsime; rece & tăiat cubulețe)
 1 gălbenuș de ou
 2-3 linguri de apă rece
 + 1 ou pentru uns aluatul
Umplutură
 2-3 linguri gem de căpșuni (sau după preferințe)
 300 g fructe de pădure proaspete
 1 plic de zahăr vaniliat
 1 linguriță amidon

1

Spălăm fructele. Tăiem căpșunile și le punem în bol alături de celelalte.
Adăugăm restul ingredientelor și le lăsăm la scurs până când aluatul este gata.

2

Într-un bol adăugăm untul rece cu făina. Amestecăm până când textura este sfărâmicioasă. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm aproximativ 3 minute, până când aluatul devine neted și ușor de modelat.
Băgăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.

3

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

4

Pregătim o tavă. Punem o hârtie de copt deasupra.

5

Scoatem aluatul din frigider. Îl împărțim în două (putem să câtărim fiecare jumătate) și întindem fiecare jumătate cu sucitorul.

Punem o lingură de gem și jumătate din fructe în centrul aluatului. Aducem marginile acestuia spre centru.
Ungem marginea aluatului cu ou.

Repetă pentru cea de a doua mini tartă.

6

Coacem tartele aproximativ 60 de minute.
Le lăsăm să se răcească 15-20 de minute, după putem să le tăiem și să le servim alături de o cupă de înghețată.

Enjoy 🙂

Ingredients

Aluat (două mini tarte)
 150 g făină
 1 pliculeț de zahăr vanilat
 60 g unt (82% grăsime; rece & tăiat cubulețe)
 1 gălbenuș de ou
 2-3 linguri de apă rece
 + 1 ou pentru uns aluatul
Umplutură
 2-3 linguri gem de căpșuni (sau după preferințe)
 300 g fructe de pădure proaspete
 1 plic de zahăr vaniliat
 1 linguriță amidon

Directions

1

Spălăm fructele. Tăiem căpșunile și le punem în bol alături de celelalte.
Adăugăm restul ingredientelor și le lăsăm la scurs până când aluatul este gata.

2

Într-un bol adăugăm untul rece cu făina. Amestecăm până când textura este sfărâmicioasă. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm aproximativ 3 minute, până când aluatul devine neted și ușor de modelat.
Băgăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.

3

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

4

Pregătim o tavă. Punem o hârtie de copt deasupra.

5

Scoatem aluatul din frigider. Îl împărțim în două (putem să câtărim fiecare jumătate) și întindem fiecare jumătate cu sucitorul.

Punem o lingură de gem și jumătate din fructe în centrul aluatului. Aducem marginile acestuia spre centru.
Ungem marginea aluatului cu ou.

Repetă pentru cea de a doua mini tartă.

6

Coacem tartele aproximativ 60 de minute.
Le lăsăm să se răcească 15-20 de minute, după putem să le tăiem și să le servim alături de o cupă de înghețată.

Enjoy 🙂

Mini Galette – tartă rustică
(Visited 193 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *