Ce poate fi mai simplu și mai ușor de făcut decât un aluat cu ceva fructe aruncate deasupra ?!
Pentru o notă mai "fancy" îi punem alături o cupă de înghețată de vanilie.
Spălăm fructele. Tăiem căpșunile și le punem în bol alături de celelalte.
Adăugăm restul ingredientelor și le lăsăm la scurs până când aluatul este gata.
Într-un bol adăugăm untul rece cu făina. Amestecăm până când textura este sfărâmicioasă. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm aproximativ 3 minute, până când aluatul devine neted și ușor de modelat.
Băgăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Pregătim o tavă. Punem o hârtie de copt deasupra.
Scoatem aluatul din frigider. Îl împărțim în două (putem să câtărim fiecare jumătate) și întindem fiecare jumătate cu sucitorul.
Punem o lingură de gem și jumătate din fructe în centrul aluatului. Aducem marginile acestuia spre centru.
Ungem marginea aluatului cu ou.
Repetă pentru cea de a doua mini tartă.
Coacem tartele aproximativ 60 de minute.
Le lăsăm să se răcească 15-20 de minute, după putem să le tăiem și să le servim alături de o cupă de înghețată.
Enjoy 🙂
Ingredients
Directions
Spălăm fructele. Tăiem căpșunile și le punem în bol alături de celelalte.
Adăugăm restul ingredientelor și le lăsăm la scurs până când aluatul este gata.
Într-un bol adăugăm untul rece cu făina. Amestecăm până când textura este sfărâmicioasă. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm aproximativ 3 minute, până când aluatul devine neted și ușor de modelat.
Băgăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Pregătim o tavă. Punem o hârtie de copt deasupra.
Scoatem aluatul din frigider. Îl împărțim în două (putem să câtărim fiecare jumătate) și întindem fiecare jumătate cu sucitorul.
Punem o lingură de gem și jumătate din fructe în centrul aluatului. Aducem marginile acestuia spre centru.
Ungem marginea aluatului cu ou.
Repetă pentru cea de a doua mini tartă.
Coacem tartele aproximativ 60 de minute.
Le lăsăm să se răcească 15-20 de minute, după putem să le tăiem și să le servim alături de o cupă de înghețată.
Enjoy 🙂