Supă cremă de legume

AuthoradminDifficultyBeginner

Supă cremă de legume - servită alături de jambon prăjit, cimbru proaspăt, fulgi chili și ulei de măsline cu aromă de trufe.

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 45 mins

 3 l apă filtrată
 3 cepe
 2 morcovi
 1 păstârnac mic
 un sfert dintr-o țelină
 5 cartofi mici
 1/2 kg ciuperci
 1/2 conopidă mică
 200 ml smântână de gătit
 3-4 linguri ulei de măsline cu aromă de trufe
 Condimente: sare, piper, cimbru proaspăt
 Opțional pentru decor: jambon prăjit

1

Curățăm legumele și le tăiem.

Punem la fiert toate legumele (eu am folosit o oală de 4L).

2

După ce fierb legumele, le pasăm la blender/ sau putem folosi un mixer vertical, alături de smântâna de gătit, uleiul de măsile și de condimente.

*La mine a scăzut destul de mult apa și nu a fost nevoie să strecor legumele. Dacă ți se pare prea mult stock, poți să strecori legumele și să adaugi din stock treptat până supa ajunge la consistența dorită.

3

Servim supa cremă alături de jambon prăjit, cimbru proaspăt, fulgi chili și extra ulei de măsline.

Poftă bună!

Ingredients

 3 l apă filtrată
 3 cepe
 2 morcovi
 1 păstârnac mic
 un sfert dintr-o țelină
 5 cartofi mici
 1/2 kg ciuperci
 1/2 conopidă mică
 200 ml smântână de gătit
 3-4 linguri ulei de măsline cu aromă de trufe
 Condimente: sare, piper, cimbru proaspăt
 Opțional pentru decor: jambon prăjit

Directions

1

Curățăm legumele și le tăiem.

Punem la fiert toate legumele (eu am folosit o oală de 4L).

2

După ce fierb legumele, le pasăm la blender/ sau putem folosi un mixer vertical, alături de smântâna de gătit, uleiul de măsile și de condimente.

*La mine a scăzut destul de mult apa și nu a fost nevoie să strecor legumele. Dacă ți se pare prea mult stock, poți să strecori legumele și să adaugi din stock treptat până supa ajunge la consistența dorită.

3

Servim supa cremă alături de jambon prăjit, cimbru proaspăt, fulgi chili și extra ulei de măsline.

Poftă bună!

Supă cremă de legume
(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *