Supă de legume

AuthoradminDifficultyBeginner

Supă de legume - rețetă simplă de post / vegană

Rețetă pâine cu maia: aici

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time1 hr 10 minsTotal Time1 hr 30 mins

 2 cepe
 1 păstârnac
 1 țelină
 1 praz
 4 cartofi albi
 2 cartofi dulci
 4 morcovi mari
 2 conserve fasole albă (aprox 800g)
 200 ml lapte de cocos
 1 legătură de pătrunjel proaspăt
 Condimente: sare, piper, curry, turmeric, fulgi chili

1

Tocăm mărunt: ceapa, țelina, prazul, păstârnacul și un morcov. Adăugăm sare și curry/ turmeric și le călim până devin aurii. Turnăm peste aproximativ 3L de apă (oala mea de supă are 4L) și adăugăm restul legumleor (tăiate bucăți mai mari).

Fierbem supa la foc mic.

După ce ne asigurăm că toate legumele sunt fierte, adăugăm laptele de cocos și fasolea albă (spălată foarte bine) și o lăsăm să dea iar in clocot.

Gustăm supa de sare și am ajustatăm asezonarea (eu am adăugat piper și fulgi de chili la final). Servim supa cu pătrunjel verde presărat direct in farfurii și cu pâine de casă.

Poftă bună!

Ingredients

 2 cepe
 1 păstârnac
 1 țelină
 1 praz
 4 cartofi albi
 2 cartofi dulci
 4 morcovi mari
 2 conserve fasole albă (aprox 800g)
 200 ml lapte de cocos
 1 legătură de pătrunjel proaspăt
 Condimente: sare, piper, curry, turmeric, fulgi chili

Directions

1

Tocăm mărunt: ceapa, țelina, prazul, păstârnacul și un morcov. Adăugăm sare și curry/ turmeric și le călim până devin aurii. Turnăm peste aproximativ 3L de apă (oala mea de supă are 4L) și adăugăm restul legumleor (tăiate bucăți mai mari).

Fierbem supa la foc mic.

După ce ne asigurăm că toate legumele sunt fierte, adăugăm laptele de cocos și fasolea albă (spălată foarte bine) și o lăsăm să dea iar in clocot.

Gustăm supa de sare și am ajustatăm asezonarea (eu am adăugat piper și fulgi de chili la final). Servim supa cu pătrunjel verde presărat direct in farfurii și cu pâine de casă.

Poftă bună!

Supă de legume
(Visited 519 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *