Tartă cu somon

AuthoradminDifficultyIntermediate

Tartă cu somon, perfectă pentru brunch sau răsfățul din weekend.

Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 45 mins

Ingrediente aluat:
 250 g făină
 2.50 g sare
 12 g zahăr pudră
 150 g unt rece
 80 g ou
Ingrediente umplutură:
 2 ouă
 200 ml smântână lichidă
 150 g cașcaval maturat
 4 roșii deshidratate
 1 legătură mărar
 1/2 broccoli
 120 g somon afumat
 condimente: sare, piper, fulgi chili

1

Ne ocupăm de crustă prima dată (se poate face cu o seară în urmă):

Amestecăm într-un robot cu cuțit făina, zahărul pudră și sarea. Adăugăm untul rece (scos din frigider tăiat cuburi). Mixăm până când textura aluatului divine nisipoasă/ sfărâmicioasă. Adăugăm oul rece și mixăm câteva secunde până aluatul se încorporează și putem forma o bilă.

Punem aluatul într-o folie alimentară, sub formă de disc (nu bilă) ca să se răcească mai repede în frigider.

După minim o oră de stat la frigider, întindem aluatul la o grosime de 2,5 - 3 mm între două foi de copt. O băgăm la congelator pentru 15-20 minute.

Întindem aluatul în forma de tartă/rama de tartă microforată (ungem forma cu unt) și o băgăm din nou la congelator pentru 2 ore sau în frigider pentru aproximativ 8/9 ore.

Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 160 grade C pentru aproximativ 25 de minute (până devine aurie). O lăsăm să se răcescă complet.

2

Într-un bol, batem ouăle cu un praf de sare și adăugăm smântâna lichidă și cașcavalul ras. Amestecăm până când acestea se omogenizează. Punem peste roșiile deshidratate, mărarul tocat mărunt, floretele de broccoli și somonul afumat. Amestecăm cu o spatulă până se încorporează.
La final, am pus piper și fulgi chili.

Transferăm compoziția în coaja de tartă și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 garde C pentru aproximativ 40 de minute.

Enjoy!

Ingredients

Ingrediente aluat:
 250 g făină
 2.50 g sare
 12 g zahăr pudră
 150 g unt rece
 80 g ou
Ingrediente umplutură:
 2 ouă
 200 ml smântână lichidă
 150 g cașcaval maturat
 4 roșii deshidratate
 1 legătură mărar
 1/2 broccoli
 120 g somon afumat
 condimente: sare, piper, fulgi chili

Directions

1

Ne ocupăm de crustă prima dată (se poate face cu o seară în urmă):

Amestecăm într-un robot cu cuțit făina, zahărul pudră și sarea. Adăugăm untul rece (scos din frigider tăiat cuburi). Mixăm până când textura aluatului divine nisipoasă/ sfărâmicioasă. Adăugăm oul rece și mixăm câteva secunde până aluatul se încorporează și putem forma o bilă.

Punem aluatul într-o folie alimentară, sub formă de disc (nu bilă) ca să se răcească mai repede în frigider.

După minim o oră de stat la frigider, întindem aluatul la o grosime de 2,5 - 3 mm între două foi de copt. O băgăm la congelator pentru 15-20 minute.

Întindem aluatul în forma de tartă/rama de tartă microforată (ungem forma cu unt) și o băgăm din nou la congelator pentru 2 ore sau în frigider pentru aproximativ 8/9 ore.

Coacem tarta în cuptorul preîncălzit la 160 grade C pentru aproximativ 25 de minute (până devine aurie). O lăsăm să se răcescă complet.

2

Într-un bol, batem ouăle cu un praf de sare și adăugăm smântâna lichidă și cașcavalul ras. Amestecăm până când acestea se omogenizează. Punem peste roșiile deshidratate, mărarul tocat mărunt, floretele de broccoli și somonul afumat. Amestecăm cu o spatulă până se încorporează.
La final, am pus piper și fulgi chili.

Transferăm compoziția în coaja de tartă și o coacem în cuptorul preîncălzit la 180 garde C pentru aproximativ 40 de minute.

Enjoy!

Tartă cu somon
(Visited 545 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *