Rulouri cu vanilie

AuthoradminDifficultyIntermediate

Rulouri cu vanilie. Desertul preferat în copilărie.

Am adaptat această rețetă după ce a mamei mele, care punea vin roșu și untură. Vinul roșu prefer să îl beau în timp ce le pregătesc, iar untura...cam greu se găsește :))
Ea le prăjea, eu le-am copt. Ce am făcut la fel? Am pus un praf de dragoste și le-am mâncat cu poftă.

Rețetă cremă de vanilie: aici

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins

Aluat rulouri:
 500 g făină
 170 g zahăr
 1/2 plic praf de copt
 1/2 linguriță de sare
 2 ouă
 100 ml lapte
 100 g smântână (procentaj mare de grăsime)
 100 g unt (topit și răcit)

1

Punem toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie și mixăm la viteză mică până când se omogenizează. Aluatul trebuie să fie neted și să nu fie lipicios (se poate frământa și manual).

Formăm o bilă din aluat, îl punem în folie alimentară și îl băgăm la frigider pentru o oră.

2

Scoatem aluatul din frigider și preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

3

Întindem aluatul într-o foaie subțire pe blatul de lucru (uns cu puțin ulei). Îl tăiem fâșii (aprox. un 1.5 cm) și rulăm fiecare bucată pe forme speciale de rulouri (ale mele au fost din lemn) sau pe conuri de aluminiu.

4

Coacem rulourile pentru aproximativ 20 de minute.

5

După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm 5-10 minute după care le scoatem din forme și le lăsăm la răcit.

După ce se răcesc complet, putem să le umplem cu cremă și să le băgăm la rece pentru câteva ore/peste noapte.

6

Tips&Tricks:

- în funcție de dimensiunea ouălor, este posibil să aveți nevoie de o cantitate mai mare de făină (câteva linguri în plus).
- dacă nu aveți forme speciale pentru rulouri, puteți să vă creați singuri din folie de aluminiu (suntem la un click distanță de orice informație 😀 ).
- dacă vi se pare prea moale aluatul, după ce l-ați rulat pe forme, se poate băga la rece pentru încă 30 de minute.
- din cantitatea menționată o să vă iasă aproximativ 22 de rulouri.
- vă recomand să scoateți din frigider rulourile cu vanilie, cu 30 de minute înainte să le mâncați.

Ingredients

Aluat rulouri:
 500 g făină
 170 g zahăr
 1/2 plic praf de copt
 1/2 linguriță de sare
 2 ouă
 100 ml lapte
 100 g smântână (procentaj mare de grăsime)
 100 g unt (topit și răcit)

Directions

1

Punem toate ingredientele în bolul robotului de bucătărie și mixăm la viteză mică până când se omogenizează. Aluatul trebuie să fie neted și să nu fie lipicios (se poate frământa și manual).

Formăm o bilă din aluat, îl punem în folie alimentară și îl băgăm la frigider pentru o oră.

2

Scoatem aluatul din frigider și preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

3

Întindem aluatul într-o foaie subțire pe blatul de lucru (uns cu puțin ulei). Îl tăiem fâșii (aprox. un 1.5 cm) și rulăm fiecare bucată pe forme speciale de rulouri (ale mele au fost din lemn) sau pe conuri de aluminiu.

4

Coacem rulourile pentru aproximativ 20 de minute.

5

După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm 5-10 minute după care le scoatem din forme și le lăsăm la răcit.

După ce se răcesc complet, putem să le umplem cu cremă și să le băgăm la rece pentru câteva ore/peste noapte.

6

Tips&Tricks:

- în funcție de dimensiunea ouălor, este posibil să aveți nevoie de o cantitate mai mare de făină (câteva linguri în plus).
- dacă nu aveți forme speciale pentru rulouri, puteți să vă creați singuri din folie de aluminiu (suntem la un click distanță de orice informație 😀 ).
- dacă vi se pare prea moale aluatul, după ce l-ați rulat pe forme, se poate băga la rece pentru încă 30 de minute.
- din cantitatea menționată o să vă iasă aproximativ 22 de rulouri.
- vă recomand să scoateți din frigider rulourile cu vanilie, cu 30 de minute înainte să le mâncați.

Rulouri cu vanilie
(Visited 397 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *