You had me at coffee.
Tiramisu - unul dintre deserturile mele preferate.
De ce? Fiindcă iubesc cafeaua și pentru că se pregătește foarte ușor 🙂 Nu ai cum să dai greș!
Rețetă Tiramisu in a Jar aici
Rețetă Ganaj de Ciocolată aici
Fierbem cafeaua. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys. O punem într-un bol și o lăsăm la răcit.
Între timp, ne ocupăm de cremă: separăm ouăle.
Frecăm gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr (până când începe să se topească zahărul). Încorcoporăm crema mascarpone. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys / esența de rom.Amestecăm până se omogenizează.
Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugăm celelalte linguri de zahăr. Mixăm până când devin lucioase.
Încorporăm albușurile peste compoziția de gălbenușuri. Amestecăm cu grijă cu o spatulă, de sus în jos.
Pentru montare avem nevoie de o tavă rotundă cu pereții detașabili (diametrul de 18cm): un strat de pișcoturi neînsiropate pe marginea tăvii (eu le-am decorat cu ganaj de ciocolată) + strat de pișcoturi însiropate (la baza tăvii) + un strat de cremă + un strat de cacaco + strat de pișcoturi însiropate + un strat de cremă + un strat de cacaco.
Se lasă la frigider cel puțin 4h (indicat peste noapte).
Enjoy!
Ingredients
Directions
Fierbem cafeaua. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys. O punem într-un bol și o lăsăm la răcit.
Între timp, ne ocupăm de cremă: separăm ouăle.
Frecăm gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr (până când începe să se topească zahărul). Încorcoporăm crema mascarpone. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys / esența de rom.Amestecăm până se omogenizează.
Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugăm celelalte linguri de zahăr. Mixăm până când devin lucioase.
Încorporăm albușurile peste compoziția de gălbenușuri. Amestecăm cu grijă cu o spatulă, de sus în jos.
Pentru montare avem nevoie de o tavă rotundă cu pereții detașabili (diametrul de 18cm): un strat de pișcoturi neînsiropate pe marginea tăvii (eu le-am decorat cu ganaj de ciocolată) + strat de pișcoturi însiropate (la baza tăvii) + un strat de cremă + un strat de cacaco + strat de pișcoturi însiropate + un strat de cremă + un strat de cacaco.
Se lasă la frigider cel puțin 4h (indicat peste noapte).
Enjoy!
Bună! Între stratul de cremă și cel de pișcoturi însiropate este pudrată cacao? Întreb pentru că în lista de ingrediente nu apare cacao, iar din rețetă nu e foarte clar.
Mulțumesc și felicitări!
Buna, Daria. Într-adevăr, mulțumesc pentru observație. Am adăugat pudra de cacao în lista de ingrediente 🙂 Spor la buăcătărit!