Tiramisu Cake

AuthoradminDifficultyBeginner

You had me at coffee.
Tiramisu - unul dintre deserturile mele preferate.
De ce? Fiindcă iubesc cafeaua și pentru că se pregătește foarte ușor 🙂 Nu ai cum să dai greș!

Rețetă Tiramisu in a Jar aici

Rețetă Ganaj de Ciocolată aici

Yields1 Serving
Prep Time40 mins

 400 g pișcoturi
 750 g cremă mascarpone
 5 ouă
 10 linguri zahăr brun
 250 ml cafea
 Opțional: 3-4 linguri Baileys / esență de rom
 3 linguri cacao

1

Fierbem cafeaua. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys. O punem într-un bol și o lăsăm la răcit.

2

Între timp, ne ocupăm de cremă: separăm ouăle.
Frecăm gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr (până când începe să se topească zahărul). Încorcoporăm crema mascarpone. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys / esența de rom.Amestecăm până se omogenizează.

3

Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugăm celelalte linguri de zahăr. Mixăm până când devin lucioase.
Încorporăm albușurile peste compoziția de gălbenușuri. Amestecăm cu grijă cu o spatulă, de sus în jos.

4

Pentru montare avem nevoie de o tavă rotundă cu pereții detașabili (diametrul de 18cm): un strat de pișcoturi neînsiropate pe marginea tăvii (eu le-am decorat cu ganaj de ciocolată) + strat de pișcoturi însiropate (la baza tăvii) + un strat de cremă + un strat de cacaco + strat de pișcoturi însiropate + un strat de cremă + un strat de cacaco.

5

Se lasă la frigider cel puțin 4h (indicat peste noapte).

Enjoy!

Ingredients

 400 g pișcoturi
 750 g cremă mascarpone
 5 ouă
 10 linguri zahăr brun
 250 ml cafea
 Opțional: 3-4 linguri Baileys / esență de rom
 3 linguri cacao

Directions

1

Fierbem cafeaua. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys. O punem într-un bol și o lăsăm la răcit.

2

Între timp, ne ocupăm de cremă: separăm ouăle.
Frecăm gălbenușurile cu 5 linguri de zahăr (până când începe să se topească zahărul). Încorcoporăm crema mascarpone. Adăugăm 2-3 linguri de Baileys / esența de rom.Amestecăm până se omogenizează.

3

Batem spumă albușurile cu un praf de sare. Adăugăm celelalte linguri de zahăr. Mixăm până când devin lucioase.
Încorporăm albușurile peste compoziția de gălbenușuri. Amestecăm cu grijă cu o spatulă, de sus în jos.

4

Pentru montare avem nevoie de o tavă rotundă cu pereții detașabili (diametrul de 18cm): un strat de pișcoturi neînsiropate pe marginea tăvii (eu le-am decorat cu ganaj de ciocolată) + strat de pișcoturi însiropate (la baza tăvii) + un strat de cremă + un strat de cacaco + strat de pișcoturi însiropate + un strat de cremă + un strat de cacaco.

5

Se lasă la frigider cel puțin 4h (indicat peste noapte).

Enjoy!

Tiramisu Cake
(Visited 666 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Daria January 8, 2021 at 7:17 pm

    Bună! Între stratul de cremă și cel de pișcoturi însiropate este pudrată cacao? Întreb pentru că în lista de ingrediente nu apare cacao, iar din rețetă nu e foarte clar.
    Mulțumesc și felicitări!

    Reply
    1. admin January 13, 2021 at 11:57 pm

      Buna, Daria. Într-adevăr, mulțumesc pentru observație. Am adăugat pudra de cacao în lista de ingrediente 🙂 Spor la buăcătărit!

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *