Desert vegan - sau un fel de healthy vegan cheesecake. Fără coacere, fără sentimente de vinovăție după ce mănânci o felie și cu multe ingrediente nutritive și delicioase 🙂
Pe cât este de sănătos și gustos, pe atât de rapid se face 😀 Arunci toate ingredientele în robot și "magic is happening".
- BLATUL -
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie. Le mixăm până când se omogenizează.
Transferăm compoziția într-o tava (în care am pus hârtie de copt; eu am folosit o tăviță dreptunghiulară cu diamentru de 18cm lungime & 13cm lățime & 6cm înălțime). Presăm cu o lingură ca să nivelăm.
Băgăm tava în cogelator până pregătim prima cremă.
- CREMA DE CIOCOLATĂ VEGANĂ -
Topim la bain marie ciocolata împreună cu uleiul de cocos. Când ciocolata s-a topit, oprim ochiul și adăugăm laptele de cocos & esența de vanilie. Amestecăm continuu până se omogenizează.
O lăsăm câteva minute la răcit, după care o turnăm peste blat.
Băgăm din nou tava la congelator pentru aproximativ 30 de minute.
- CREMA DE CAJU -
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie, mai puțin spirulina vie (pentru o absorbție maximă a nutrienților este ideal să o adăugăm la final).
Mixăm până obținem o textură fină și adaugăm spirulina. Amestecăm cu o spatulă, până se omogenizează.
Băgăm din nou tava la congelator pentru minim 2h.
*Înainte să serviți/tăiați, scoate-ți tava din congelator și lăsați-o aproximativ 10 minute la temperatura camerei.
*Am pus deasupra pudră de cacao și am decorat-o cu polen și bujori de trandafir (am găsit o cutie de ceai de trandafir la Bebe Tei) .
*Acest desert vegan poate sta la FRIGIDER până la 3-4 zile (dar eu personal nu cred că rezistă atât).
Ingredients
Directions
- BLATUL -
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie. Le mixăm până când se omogenizează.
Transferăm compoziția într-o tava (în care am pus hârtie de copt; eu am folosit o tăviță dreptunghiulară cu diamentru de 18cm lungime & 13cm lățime & 6cm înălțime). Presăm cu o lingură ca să nivelăm.
Băgăm tava în cogelator până pregătim prima cremă.
- CREMA DE CIOCOLATĂ VEGANĂ -
Topim la bain marie ciocolata împreună cu uleiul de cocos. Când ciocolata s-a topit, oprim ochiul și adăugăm laptele de cocos & esența de vanilie. Amestecăm continuu până se omogenizează.
O lăsăm câteva minute la răcit, după care o turnăm peste blat.
Băgăm din nou tava la congelator pentru aproximativ 30 de minute.
- CREMA DE CAJU -
Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie, mai puțin spirulina vie (pentru o absorbție maximă a nutrienților este ideal să o adăugăm la final).
Mixăm până obținem o textură fină și adaugăm spirulina. Amestecăm cu o spatulă, până se omogenizează.
Băgăm din nou tava la congelator pentru minim 2h.
*Înainte să serviți/tăiați, scoate-ți tava din congelator și lăsați-o aproximativ 10 minute la temperatura camerei.
*Am pus deasupra pudră de cacao și am decorat-o cu polen și bujori de trandafir (am găsit o cutie de ceai de trandafir la Bebe Tei) .
*Acest desert vegan poate sta la FRIGIDER până la 3-4 zile (dar eu personal nu cred că rezistă atât).
L-am făcut în weekend. Excelent! ❤️
Ce mă bucur! 🙂