Desert Vegan

AuthoradminDifficultyBeginner

Desert vegan - sau un fel de healthy vegan cheesecake. Fără coacere, fără sentimente de vinovăție după ce mănânci o felie și cu multe ingrediente nutritive și delicioase 🙂

Pe cât este de sănătos și gustos, pe atât de rapid se face 😀 Arunci toate ingredientele în robot și "magic is happening".

Yields1 Serving
Prep Time30 minsTotal Time30 mins

Ingrediente blat:
 100 g nuci
 50 g migdale
 25 g fulgi de cocos
 6 curmale (fără sâmburi)
 1 lingură pudră de cacao
 2 linguri ulei de cocos
 1 lingură zeamă de lămâie
 1 lingură sirop de arțar
Ingrediente cremă ciocolată:
 120 g ciocolată vegană (mare grijă la marca pe care o cumpărați, uitați-vă întodeauna la ingrediente) Eu am folosit de la Govinda
 100 ml lapte de cocos (am folosit la conservă de la Biona)
 2 linguri de ulei de cocos
 1 linguriță de extract natural de vanilie
Ingrediente cremă de caju:
 150 g caju hidrat (peste noapte)
 100 ml lapte de cocos (am folosit la conservă de la Biona)
 2 linguri de ulei de cocos
 5 linguri de sirop de arțar
 1 linguriță de extract natural de vanilie
 1 lingură zeamă de lămâie
 câteva frunze de mentă proaspătă
 1 shot de spirulină vie - am folosit de la Space Food Romania

1

- BLATUL -

Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie. Le mixăm până când se omogenizează.
Transferăm compoziția într-o tava (în care am pus hârtie de copt; eu am folosit o tăviță dreptunghiulară cu diamentru de 18cm lungime & 13cm lățime & 6cm înălțime). Presăm cu o lingură ca să nivelăm.

Băgăm tava în cogelator până pregătim prima cremă.

2

- CREMA DE CIOCOLATĂ VEGANĂ -

Topim la bain marie ciocolata împreună cu uleiul de cocos. Când ciocolata s-a topit, oprim ochiul și adăugăm laptele de cocos & esența de vanilie. Amestecăm continuu până se omogenizează.

O lăsăm câteva minute la răcit, după care o turnăm peste blat.
Băgăm din nou tava la congelator pentru aproximativ 30 de minute.

3

- CREMA DE CAJU -

Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie, mai puțin spirulina vie (pentru o absorbție maximă a nutrienților este ideal să o adăugăm la final).

Mixăm până obținem o textură fină și adaugăm spirulina. Amestecăm cu o spatulă, până se omogenizează.

Băgăm din nou tava la congelator pentru minim 2h.

4

*Înainte să serviți/tăiați, scoate-ți tava din congelator și lăsați-o aproximativ 10 minute la temperatura camerei.

*Am pus deasupra pudră de cacao și am decorat-o cu polen și bujori de trandafir (am găsit o cutie de ceai de trandafir la Bebe Tei) .

*Acest desert vegan poate sta la FRIGIDER până la 3-4 zile (dar eu personal nu cred că rezistă atât).

Ingredients

Ingrediente blat:
 100 g nuci
 50 g migdale
 25 g fulgi de cocos
 6 curmale (fără sâmburi)
 1 lingură pudră de cacao
 2 linguri ulei de cocos
 1 lingură zeamă de lămâie
 1 lingură sirop de arțar
Ingrediente cremă ciocolată:
 120 g ciocolată vegană (mare grijă la marca pe care o cumpărați, uitați-vă întodeauna la ingrediente) Eu am folosit de la Govinda
 100 ml lapte de cocos (am folosit la conservă de la Biona)
 2 linguri de ulei de cocos
 1 linguriță de extract natural de vanilie
Ingrediente cremă de caju:
 150 g caju hidrat (peste noapte)
 100 ml lapte de cocos (am folosit la conservă de la Biona)
 2 linguri de ulei de cocos
 5 linguri de sirop de arțar
 1 linguriță de extract natural de vanilie
 1 lingură zeamă de lămâie
 câteva frunze de mentă proaspătă
 1 shot de spirulină vie - am folosit de la Space Food Romania

Directions

1

- BLATUL -

Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie. Le mixăm până când se omogenizează.
Transferăm compoziția într-o tava (în care am pus hârtie de copt; eu am folosit o tăviță dreptunghiulară cu diamentru de 18cm lungime & 13cm lățime & 6cm înălțime). Presăm cu o lingură ca să nivelăm.

Băgăm tava în cogelator până pregătim prima cremă.

2

- CREMA DE CIOCOLATĂ VEGANĂ -

Topim la bain marie ciocolata împreună cu uleiul de cocos. Când ciocolata s-a topit, oprim ochiul și adăugăm laptele de cocos & esența de vanilie. Amestecăm continuu până se omogenizează.

O lăsăm câteva minute la răcit, după care o turnăm peste blat.
Băgăm din nou tava la congelator pentru aproximativ 30 de minute.

3

- CREMA DE CAJU -

Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie, mai puțin spirulina vie (pentru o absorbție maximă a nutrienților este ideal să o adăugăm la final).

Mixăm până obținem o textură fină și adaugăm spirulina. Amestecăm cu o spatulă, până se omogenizează.

Băgăm din nou tava la congelator pentru minim 2h.

4

*Înainte să serviți/tăiați, scoate-ți tava din congelator și lăsați-o aproximativ 10 minute la temperatura camerei.

*Am pus deasupra pudră de cacao și am decorat-o cu polen și bujori de trandafir (am găsit o cutie de ceai de trandafir la Bebe Tei) .

*Acest desert vegan poate sta la FRIGIDER până la 3-4 zile (dar eu personal nu cred că rezistă atât).

Desert Vegan
(Visited 844 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Claudia Mihaela February 16, 2021 at 11:48 am

    L-am făcut în weekend. Excelent! ❤️

    Reply
    1. admin March 16, 2021 at 12:06 pm

      Ce mă bucur! 🙂

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *