Biscuiți cu portocală

AuthoradminDifficultyBeginner

Se apropie Crăciunul și tot ce îți dorești este Netflix&chill? Atunci îți las această rețetă ușoară de biscuiți cu portocală ca să fii complet din acea poveste. Te sfătuiesc să îți faci și o ciocolată caldă și abia după să dai play 😀

Pentru mine atmosfera perfectă este Bake&chill, iar cei de la Bosch mi-au făcut o surpriză și mi-au trimis ultimul model de robot de bucătarie MUM 2, ca să mă ajute cu toate pregătirile de Crăciun. Compact și puternic, este ajutorul perfect pentru cei care doresc să realizeze rapid și usor chiar și cele mai complicate retete.

Link robot de bucătărie

Rețeta pentru ganaj de ciocolată: aici

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

Ingrediente:
 116 g unt (la temperatura camerei)
 1 ou
 256 g făină de migdale
 224 g făină
 130 g zahăr
 zeama de la 1/2 portocală
 coaja rasă de la o portocală (netratată)
 1 esență de portocală sau de vanilie
Extra:
 5 mandarine
 1 gălbenuș de ou
 2 linguri de zahăr
 Opțional: ganaj de ciocolată

1

Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie și îl lăsăm să facă magie: începem cu untul, oul și zahărul. După ce acestea s-au omogenizat și compoziția devine cremoasă, adăugăm cele două tipuri de făină, zeama de portocală, coaja rasă și esența.

Transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în două. Formăm din fiecare aluat un rulou (ar trebui să semene cu aceeași formă pe care o dăm unui salam de biscuiți).

Transferăm cele două rulouri de aluat în folie alimentară și le băgăm la frigider pentru minim 3h sau peste noapte.

2

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tăiem cele 5 mandarine, felii foarte subțiri și le punem pe un prosop de bucătărie ca să absoarbă zeama.

3

Scoatem aluatul din frigider și tăiem felii mai groase (cam de un deget grosimie).

Așezăm biscuiții în tavă. Cu ajutorul unui pahar mic (cum este cel de țuică)/ dop de bidon, facem o inserție în centrul fiecărui biscuite (de ce? o să vedeți imediat :D).

Ungem marginea biscuiților cu gășbenuș de ou. Presărăm zahăr deasupra lor, după care punem câte o felie de mandarină în centrul ficărui biscuite. Sprinkle with more sugarrrrr!

Coacem biscuiții timp de 14-15 minute 🙂

4

La final, am pregătit un ganaj de ciocolată și i-am decorat.
Ciocolată+portocală = LOVEEEE

Ingredients

Ingrediente:
 116 g unt (la temperatura camerei)
 1 ou
 256 g făină de migdale
 224 g făină
 130 g zahăr
 zeama de la 1/2 portocală
 coaja rasă de la o portocală (netratată)
 1 esență de portocală sau de vanilie
Extra:
 5 mandarine
 1 gălbenuș de ou
 2 linguri de zahăr
 Opțional: ganaj de ciocolată

Directions

1

Punem toate ingredientele în robotul de bucătărie și îl lăsăm să facă magie: începem cu untul, oul și zahărul. După ce acestea s-au omogenizat și compoziția devine cremoasă, adăugăm cele două tipuri de făină, zeama de portocală, coaja rasă și esența.

Transferăm aluatul pe blatul de lucru și îl împărțim în două. Formăm din fiecare aluat un rulou (ar trebui să semene cu aceeași formă pe care o dăm unui salam de biscuiți).

Transferăm cele două rulouri de aluat în folie alimentară și le băgăm la frigider pentru minim 3h sau peste noapte.

2

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tăiem cele 5 mandarine, felii foarte subțiri și le punem pe un prosop de bucătărie ca să absoarbă zeama.

3

Scoatem aluatul din frigider și tăiem felii mai groase (cam de un deget grosimie).

Așezăm biscuiții în tavă. Cu ajutorul unui pahar mic (cum este cel de țuică)/ dop de bidon, facem o inserție în centrul fiecărui biscuite (de ce? o să vedeți imediat :D).

Ungem marginea biscuiților cu gășbenuș de ou. Presărăm zahăr deasupra lor, după care punem câte o felie de mandarină în centrul ficărui biscuite. Sprinkle with more sugarrrrr!

Coacem biscuiții timp de 14-15 minute 🙂

4

La final, am pregătit un ganaj de ciocolată și i-am decorat.
Ciocolată+portocală = LOVEEEE

Biscuiți cu portocală
(Visited 331 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *