Pere fierte în vin și terci de ovăz

AuthoradminDifficultyBeginner

Pere fierte în vin și terci de ovăz.

Dacă mă întrebi ce aș alege la micul dejun, de cele mai multe ori ți-aș răspunde: terci de ovăz. Atât de multe combinații, încât nu ai cum să te plictisești de el.

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time30 minsTotal Time45 mins

Pentru două persoane:
 2 pere (curățate de coajă)
 250 ml vin alb
 250 ml apă
 150 g zahăr
 1 linguriță extract de vanilie
 25 g unt
 1 lingură zahăr brun
Terci de ovăz:
 160 g ovăz fin
 200 ml lapte vegetal
 200 ml apă
 stafide (opțional)
 scorțișoară (opțional)

1

Punem la foc mediu: vinul cu apa, zahărul și vanilia.
Tăiem perele și le fierbem aproximativ 20 de minute.

2

După ce perele s-au fiert, le scurgem și le caramelizăm: într-o tigaie topim untul cu zahărul brun. Adăugăm perele și le lăsăm aproximativ 2 min pe fiecare parte.

3

Pregătim terciul de ovăz: îl amestecăm cu restul ingredientelor și îl fierbem la foc mic până se îngroașă (aproximativ 7 - 10 minute).

4

Enjoy!

Ingredients

Pentru două persoane:
 2 pere (curățate de coajă)
 250 ml vin alb
 250 ml apă
 150 g zahăr
 1 linguriță extract de vanilie
 25 g unt
 1 lingură zahăr brun
Terci de ovăz:
 160 g ovăz fin
 200 ml lapte vegetal
 200 ml apă
 stafide (opțional)
 scorțișoară (opțional)

Directions

1

Punem la foc mediu: vinul cu apa, zahărul și vanilia.
Tăiem perele și le fierbem aproximativ 20 de minute.

2

După ce perele s-au fiert, le scurgem și le caramelizăm: într-o tigaie topim untul cu zahărul brun. Adăugăm perele și le lăsăm aproximativ 2 min pe fiecare parte.

3

Pregătim terciul de ovăz: îl amestecăm cu restul ingredientelor și îl fierbem la foc mic până se îngroașă (aproximativ 7 - 10 minute).

4

Enjoy!

Pere fierte în vin și terci de ovăz
(Visited 202 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *