Let's roll together 😀
Rulouri cu scorțișoară. Preferatele mele!
Aș mânca scorțișoară cu și mai multă scorțișoară :)) iar aluatul este atât de fraged încât ți se topește în gură.
Activăm drojdia: dizolvăm plicul de drojdie în laptele călduț și așteptăm 10 minute.
Între timp, cernem făina. Punem cele două tipuri de zahăr și scorțișoara.
Adăugăm ingredientele umede: drojdia activată, untul topit, oul și smântâna.
Frământăm aproximativ 10 minute (aluatul ar trebui să fie neted). Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul (la mine a durat aproximativ 2h jum).
UMPLUTURA: amestecăm untul cu zahărul brun și cu scorțișoara. Textura trebuie să semene cu o pastă.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl întindem cu un sucitor (încercăm să îi dăm o formă dreptunghiulară).
Întindem desupra pasta de zahăr&scorțișoară.
Rulăm cu grijă aluatul.
Cu ajutorul unui cuțit sau a unei ațe dentare, tăiem rulouri de aprox. 3 cm.
Le punem într-o tavă unsă cu unt și avem următoarele opțiuni:
A) Le băgăm la rece până a doua zi de dimineață (dacă ne-am apucat prea târziu de rețetă).
B) Le lăsăm din nou la dospit până își dublează volumul.
Eu am ales prima variantă, pentru că mi-am dorit să le mănânc proaspete dis de dimineață.
A doua zi de dimineață le-am scos din frigider și le-am lăsat la dospit la cald până și-au dublat volumul (dospirea la rece nu echivalează dospirea la cald).
*Le-am mai lăsat aproximativ 2h.
Le-am copt timp de 27 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
Cât timp rulourile sunt în cuptor, putem să ne ocupăm de cremă.
Batem untul cu crema de brânză până se omogenizează. Adăugăm treptat zahărul pudră, iar la final zeama de lămâie, laptele și vanilia.
Când scoatem rulorile din cuptor, punem crema deasupra și savurăăăămmm.
P.S. Eu nu am așteptat să se răcească.
Ingredients
Directions
Activăm drojdia: dizolvăm plicul de drojdie în laptele călduț și așteptăm 10 minute.
Între timp, cernem făina. Punem cele două tipuri de zahăr și scorțișoara.
Adăugăm ingredientele umede: drojdia activată, untul topit, oul și smântâna.
Frământăm aproximativ 10 minute (aluatul ar trebui să fie neted). Punem aluatul într-un bol uns cu ulei și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul (la mine a durat aproximativ 2h jum).
UMPLUTURA: amestecăm untul cu zahărul brun și cu scorțișoara. Textura trebuie să semene cu o pastă.
După ce aluatul și-a dublat volumul, îl întindem cu un sucitor (încercăm să îi dăm o formă dreptunghiulară).
Întindem desupra pasta de zahăr&scorțișoară.
Rulăm cu grijă aluatul.
Cu ajutorul unui cuțit sau a unei ațe dentare, tăiem rulouri de aprox. 3 cm.
Le punem într-o tavă unsă cu unt și avem următoarele opțiuni:
A) Le băgăm la rece până a doua zi de dimineață (dacă ne-am apucat prea târziu de rețetă).
B) Le lăsăm din nou la dospit până își dublează volumul.
Eu am ales prima variantă, pentru că mi-am dorit să le mănânc proaspete dis de dimineață.
A doua zi de dimineață le-am scos din frigider și le-am lăsat la dospit la cald până și-au dublat volumul (dospirea la rece nu echivalează dospirea la cald).
*Le-am mai lăsat aproximativ 2h.
Le-am copt timp de 27 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade.
Cât timp rulourile sunt în cuptor, putem să ne ocupăm de cremă.
Batem untul cu crema de brânză până se omogenizează. Adăugăm treptat zahărul pudră, iar la final zeama de lămâie, laptele și vanilia.
Când scoatem rulorile din cuptor, punem crema deasupra și savurăăăămmm.
P.S. Eu nu am așteptat să se răcească.