A spus cineva ciocolată cu mai multă ciocolată? Sounds like my kind of dessert!
Dacă iubești ciocolata, trebuie să încerci acest tort 🙂 Belive me, you will not regret it!
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Punem într-un bol ingredientele uscate.
În alt bol amestecăm ingredientele lichide.
Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate și amestecăm până când se omogenizează.
Ungem o tavă unt/ulei (eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm).
Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 50 de minute (sau până trece testul cu scobitoarea).
După ce scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească complet.
Între timp, ne ocupăm de cremă: tăiem ciocolata mărunt.
Punem la foc mic smântâna lichidă. Când dă în clocot o turnăm peste ciocolată și o lăsăm 7 minute la "odihnit".
După cele 7 minute, amestecăm în continuu până când se îngroașă.
Lăsăm ganajul să se răcească 10 - 15 minute, după care îl băgăm la frigider pentru 20 de minute.
Scoatem ganajul din frigider și îl mixăm aproximativ 5 minute (până când se deschide la culoare și devine "fluffy" - textura lui trebuie să semene cu cea a unui mousse).
După ce se răcește blatul, îl tăiem în 3 părți egale și îl asamblăm: blat + cremă x3
Decor: rămâne la imaginația voastră 🙂
Eu am folosit fistic, rozmarin și flori 😀
Enjoy!
Ingredients
Directions
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Punem într-un bol ingredientele uscate.
În alt bol amestecăm ingredientele lichide.
Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate și amestecăm până când se omogenizează.
Ungem o tavă unt/ulei (eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm).
Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 50 de minute (sau până trece testul cu scobitoarea).
După ce scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească complet.
Între timp, ne ocupăm de cremă: tăiem ciocolata mărunt.
Punem la foc mic smântâna lichidă. Când dă în clocot o turnăm peste ciocolată și o lăsăm 7 minute la "odihnit".
După cele 7 minute, amestecăm în continuu până când se îngroașă.
Lăsăm ganajul să se răcească 10 - 15 minute, după care îl băgăm la frigider pentru 20 de minute.
Scoatem ganajul din frigider și îl mixăm aproximativ 5 minute (până când se deschide la culoare și devine "fluffy" - textura lui trebuie să semene cu cea a unui mousse).
După ce se răcește blatul, îl tăiem în 3 părți egale și îl asamblăm: blat + cremă x3
Decor: rămâne la imaginația voastră 🙂
Eu am folosit fistic, rozmarin și flori 😀
Enjoy!