Tort cu ciocolată

AuthoradminDifficultyIntermediate

A spus cineva ciocolată cu mai multă ciocolată? Sounds like my kind of dessert!
Dacă iubești ciocolata, trebuie să încerci acest tort 🙂 Belive me, you will not regret it!

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time50 minsTotal Time1 hr 30 mins

Blat:
 256 g făină
 70 g pudră cacao
 300 g zahăr brun
 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 un praf de sare
 235 ml cafea/ apă fierbinte
 175 ml ulei
 46 g unt topit
 116 g smântână lichidă
 80 ml lapte
 3 ouă + 2 gălbenușuri
 1 esență de vanilie
Cremă - *whipped ganache*
 400 g ciocolată de menaj
 400 ml smântână dulce de gătit

1

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

2

Punem într-un bol ingredientele uscate.

3

În alt bol amestecăm ingredientele lichide.

4

Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate și amestecăm până când se omogenizează.

5

Ungem o tavă unt/ulei (eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm).

Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 50 de minute (sau până trece testul cu scobitoarea).

După ce scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească complet.

6

Între timp, ne ocupăm de cremă: tăiem ciocolata mărunt.

Punem la foc mic smântâna lichidă. Când dă în clocot o turnăm peste ciocolată și o lăsăm 7 minute la "odihnit".
După cele 7 minute, amestecăm în continuu până când se îngroașă.

Lăsăm ganajul să se răcească 10 - 15 minute, după care îl băgăm la frigider pentru 20 de minute.

Scoatem ganajul din frigider și îl mixăm aproximativ 5 minute (până când se deschide la culoare și devine "fluffy" - textura lui trebuie să semene cu cea a unui mousse).

7

După ce se răcește blatul, îl tăiem în 3 părți egale și îl asamblăm: blat + cremă x3

Decor: rămâne la imaginația voastră 🙂

Eu am folosit fistic, rozmarin și flori 😀

Enjoy!

Ingredients

Blat:
 256 g făină
 70 g pudră cacao
 300 g zahăr brun
 1 linguriță bicarbonat de sodiu
 un praf de sare
 235 ml cafea/ apă fierbinte
 175 ml ulei
 46 g unt topit
 116 g smântână lichidă
 80 ml lapte
 3 ouă + 2 gălbenușuri
 1 esență de vanilie
Cremă - *whipped ganache*
 400 g ciocolată de menaj
 400 ml smântână dulce de gătit

Directions

1

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

2

Punem într-un bol ingredientele uscate.

3

În alt bol amestecăm ingredientele lichide.

4

Turnăm ingredientele lichide peste cele uscate și amestecăm până când se omogenizează.

5

Ungem o tavă unt/ulei (eu am folosit o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm).

Turnăm compoziția în tavă și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 50 de minute (sau până trece testul cu scobitoarea).

După ce scoatem blatul din cuptor, îl lăsăm să se răcească complet.

6

Între timp, ne ocupăm de cremă: tăiem ciocolata mărunt.

Punem la foc mic smântâna lichidă. Când dă în clocot o turnăm peste ciocolată și o lăsăm 7 minute la "odihnit".
După cele 7 minute, amestecăm în continuu până când se îngroașă.

Lăsăm ganajul să se răcească 10 - 15 minute, după care îl băgăm la frigider pentru 20 de minute.

Scoatem ganajul din frigider și îl mixăm aproximativ 5 minute (până când se deschide la culoare și devine "fluffy" - textura lui trebuie să semene cu cea a unui mousse).

7

După ce se răcește blatul, îl tăiem în 3 părți egale și îl asamblăm: blat + cremă x3

Decor: rămâne la imaginația voastră 🙂

Eu am folosit fistic, rozmarin și flori 😀

Enjoy!

Tort cu ciocolată
(Visited 606 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *