Gem de căpșuni, fără zahăr

AuthoradminDifficultyIntermediate

Gem de căpșuni fără zahăr. Nu îți vine să crezi? Uită-te la ingrediente 😀

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 20 mins

 1 kg căpșuni
 32 g stevie
 2 linguri sirop de agave
 3 linguri semințe de chia
 1 linură coajă de lămâie ecologică (cumpărată de pe Dried Fruits)
 zeama de la 1/2 lămâie
 1 lingură amidon de porumb
 1 linguriță extract pur de vanilie

1

Spălăm și curățăm căpșunile. Le tăiem (eu le-am făcut în două bucăți - nu erau atât de mari).

2

Le amestecăm cu restul ingredientelor și le punem la foc mediu.
Amestecăm din când în când 🙂 nu este indicat să uităm de ele pe foc.

Le lăsăm pe foc aproximativ o oră (sau până când se îngroașă compoziția).

3

Transferăm gemul în borcane curate. Ca să se videze corespunzător, întoarcem borcanul cu capacul în jos. Le lăsăm așa până când se răcește gemul.

Eu păstrez borcanele la frigider.

4

Mi-au ieșit 3 borcănele mici.
Sunt foarte multuțumită de cum a ieșit: atât gustul, cât și consistența. Să nu vă zic cât de rapid scăpați 🙂

Eu ador să îl mănanc pe o felie de pâine cu maia și cu unt. Care este combinația voastră preferată?

Ingredients

 1 kg căpșuni
 32 g stevie
 2 linguri sirop de agave
 3 linguri semințe de chia
 1 linură coajă de lămâie ecologică (cumpărată de pe Dried Fruits)
 zeama de la 1/2 lămâie
 1 lingură amidon de porumb
 1 linguriță extract pur de vanilie

Directions

1

Spălăm și curățăm căpșunile. Le tăiem (eu le-am făcut în două bucăți - nu erau atât de mari).

2

Le amestecăm cu restul ingredientelor și le punem la foc mediu.
Amestecăm din când în când 🙂 nu este indicat să uităm de ele pe foc.

Le lăsăm pe foc aproximativ o oră (sau până când se îngroașă compoziția).

3

Transferăm gemul în borcane curate. Ca să se videze corespunzător, întoarcem borcanul cu capacul în jos. Le lăsăm așa până când se răcește gemul.

Eu păstrez borcanele la frigider.

4

Mi-au ieșit 3 borcănele mici.
Sunt foarte multuțumită de cum a ieșit: atât gustul, cât și consistența. Să nu vă zic cât de rapid scăpați 🙂

Eu ador să îl mănanc pe o felie de pâine cu maia și cu unt. Care este combinația voastră preferată?

Gem de căpșuni, fără zahăr
(Visited 201 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *