Cremă de fistic

AuthoradminDifficultyIntermediate

Cremă de fistic, gata în 15 minute.
Eu am folosit-o pentru croissante, însă tu poți să o folosești pentru prăjiturile tale preferate.

Rețetă croissante cu unt: aici

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins

 80 g făină
 90 g zahăr
 120 g fistic (dat prin blender - trebuie să aibă aceeași textură ca o făină)
 500 ml lapte
 3 ouă
 45 g unt
 1 esență vanilie (opțional)

1

Punem laptele cu zahărul la foc mediu. Când se topește zahărul, adăugăm treptat oăle. Amestecăm cu telul până când se încorporează.

2

Punem peste făina și fisticul (dat prin blender - aveți nevoie de unul puternic).

3

Oprim focul. Adăugăm vanilia și untul. Amestecăm până când acesta se topște.

4

Transferăm crema într-un bol și o băgăm la frigider pentru mini 4h.

Ingredients

 80 g făină
 90 g zahăr
 120 g fistic (dat prin blender - trebuie să aibă aceeași textură ca o făină)
 500 ml lapte
 3 ouă
 45 g unt
 1 esență vanilie (opțional)

Directions

1

Punem laptele cu zahărul la foc mediu. Când se topește zahărul, adăugăm treptat oăle. Amestecăm cu telul până când se încorporează.

2

Punem peste făina și fisticul (dat prin blender - aveți nevoie de unul puternic).

3

Oprim focul. Adăugăm vanilia și untul. Amestecăm până când acesta se topște.

4

Transferăm crema într-un bol și o băgăm la frigider pentru mini 4h.

Cremă de fistic
(Visited 14,128 times, 1 visits today)

12 Comments

  1. Andreea March 18, 2021 at 10:16 am

    Bună! Pot înlocui fisticul cu unt de fistic (100%)? Și ar trebui sa pun tot 120g? Mulțumesc anticipat

    Reply
    1. admin March 18, 2021 at 10:44 am

      Bună Andreea! Nu ți-aș recomanda să înlocuiești făina de fistic cu unt de fistic. Ce poți să faci este să pui în loc de 80g de făină, 200 de grame de făină normală. Iar la final, când oprești focul și adaugi untul normal, să pui și untul de fistic (poți încerca cu 60g – sau să mai adaugi după gust 😀 ) Sper să te ajute comentariul meu 🙂

      Reply
  2. Alina June 18, 2021 at 5:01 pm

    Buna ziua,
    Cam ce cantitate de crema de fistic iese din gramajele acestea?

    Multumesc!

    Reply
    1. admin August 3, 2021 at 10:13 pm

      Bună Alina! Aproximativ două borcănele de 200g.

      Reply
  3. Patricia Toader August 3, 2021 at 9:05 pm

    Crema o adăugăm pur și simplu in croissant? Sau trebuie dat la cuptor ulterior? Întreb pt ca in rețeta, după ce adăugăm faina, trebuie sa luam de pe foc, și nu știu dacă crema este gătită.
    Multumesc!

    Reply
    1. admin August 3, 2021 at 10:12 pm

      Bună Patricia! După ce adaugi făina și fisticul, lași la foc mic până se îngroașă, abia după aceea oprești focul. Croissantul îl tai pe jumătate și îl umpli cu cremă, nu este nevoie să îl bagi iar la cuptor.

      Reply
  4. Ioana October 2, 2021 at 6:25 pm

    Salut,
    Fisticul trebuie sa fie crud sau e in regula si daca e copt? 120g fara partea lemnoasa? Trebuie “curatat” de acea parte subtire si maronie care il inveleste?
    Multumesc!

    Reply
    1. admin December 7, 2021 at 4:08 pm

      Bună Ioana! Eu am folosit fistic copt (fără partea lemnoasă trebuie cântârit). Da, trebuie curățat pentru o culoare & textură superbe 🙂 Spor!

      Reply
  5. Eugenia August 25, 2022 at 7:57 am

    Buna, se poate inlocui faina normala cu faina fara gluten? de exemplu faina de orez sau de migdale..multumesc

    Reply
    1. admin August 25, 2022 at 9:32 am

      Buna Eugenia,

      Nu am incercat, dar nu as vedea vreo problema.
      Astept feedback 🙂

      Reply
  6. Miha December 21, 2022 at 3:10 pm

    Buna ,
    Oare se poate folosi si pentru cozonăcel aceasta crema?

    Multumesc

    Reply
    1. admin December 22, 2022 at 4:53 pm

      Buna, Miha 🙂

      Daaa, fara probleme. Cred ca poti umple jumatate cu crema de fistic si cealalta jumatate cu ciocolata 😀

      Spor la cozonacit!

      Reply

Leave a Reply to admin Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *