Cremă de fistic

AuthoradminDifficultyIntermediate

Cremă de fistic, gata în 15 minute.
Eu am folosit-o pentru croissante, însă tu poți să o folosești pentru prăjiturile tale preferate.

Rețetă croissante cu unt: aici

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins

 80 g făină
 90 g zahăr
 120 g fistic (dat prin blender - trebuie să aibă aceeași textură ca o făină)
 500 ml lapte
 3 ouă
 45 g unt
 1 esență vanilie (opțional)

1

Punem laptele cu zahărul la foc mediu. Când se topește zahărul, adăugăm treptat oăle. Amestecăm cu telul până când se încorporează.

2

Punem peste făina și fisticul (dat prin blender - aveți nevoie de unul puternic).

3

Oprim focul. Adăugăm vanilia și untul. Amestecăm până când acesta se topște.

4

Transferăm crema într-un bol și o băgăm la frigider pentru mini 4h.

Ingredients

 80 g făină
 90 g zahăr
 120 g fistic (dat prin blender - trebuie să aibă aceeași textură ca o făină)
 500 ml lapte
 3 ouă
 45 g unt
 1 esență vanilie (opțional)

Directions

1

Punem laptele cu zahărul la foc mediu. Când se topește zahărul, adăugăm treptat oăle. Amestecăm cu telul până când se încorporează.

2

Punem peste făina și fisticul (dat prin blender - aveți nevoie de unul puternic).

3

Oprim focul. Adăugăm vanilia și untul. Amestecăm până când acesta se topște.

4

Transferăm crema într-un bol și o băgăm la frigider pentru mini 4h.

Cremă de fistic
(Visited 1,292 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Andreea March 18, 2021 at 10:16 am

    Bună! Pot înlocui fisticul cu unt de fistic (100%)? Și ar trebui sa pun tot 120g? Mulțumesc anticipat

    Reply
    1. admin March 18, 2021 at 10:44 am

      Bună Andreea! Nu ți-aș recomanda să înlocuiești făina de fistic cu unt de fistic. Ce poți să faci este să pui în loc de 80g de făină, 200 de grame de făină normală. Iar la final, când oprești focul și adaugi untul normal, să pui și untul de fistic (poți încerca cu 60g – sau să mai adaugi după gust 😀 ) Sper să te ajute comentariul meu 🙂

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *