Cheesecake-ul este unul dintre deserturile mele preferate. Cel mai mult îmi place să îl mănânc vara, cu sos de fructe de pădure sau cu sos de caramel sărăt.
Rețeta pentru sosul de caramel sărat aici.
Ungem o tavă cu unt (diamentru de 21 cm).
Punem biscuiții într-un blender și îi mărunțim. Îi amestecăm cu untul topit și îi transferăm în tavă. Presăm bine cu degetele, ca să formăm un strat uniform.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Între timp ne ocupăm de cremă: mixăm brânza philadelphia cu zahărul, până când acesta începe să se topească. Adăugăm smântâna lichidă și cea normală. Amestecăm până când se încorporează.
Adăugăm, pe rând, câte un ou.
Iar la final punem: amidonul, zeama de lămâie și esența de vanilie.
Transferăm compoziția de brânză peste biscuiți.
"Îmbrăcăm" tava în care va coace cheesecake-ul în folie de aluminiu.
Băgăm în cuptor o tava goală (dimensiuni 30 lățime& 40 lungime - tava clasică de cuptor). Punem cheesecake-ul în tava respectivă.
Turnăm apă fierbinte în tava clasică de cuptor, pentru a crea o sursă de aburi.
Lasăm cheesecake-ul 30 de minute la 180 de grade.
Reducem temperatura cuptorului la 150 de grade și îl lasăm încă 30 de minute.
Oprim cuptorul, dar nu scoatem cheesecake-ul. Îl lăsăm încă o oră.
Scoatem tava din cuptor. Așteptăm să se răcească complet, după care îl băgăm peste noapte la frigider.
A doua zi: așteptarea a luat sfârșit!
Enjoy 🙂
Ingredients
Directions
Ungem o tavă cu unt (diamentru de 21 cm).
Punem biscuiții într-un blender și îi mărunțim. Îi amestecăm cu untul topit și îi transferăm în tavă. Presăm bine cu degetele, ca să formăm un strat uniform.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Între timp ne ocupăm de cremă: mixăm brânza philadelphia cu zahărul, până când acesta începe să se topească. Adăugăm smântâna lichidă și cea normală. Amestecăm până când se încorporează.
Adăugăm, pe rând, câte un ou.
Iar la final punem: amidonul, zeama de lămâie și esența de vanilie.
Transferăm compoziția de brânză peste biscuiți.
"Îmbrăcăm" tava în care va coace cheesecake-ul în folie de aluminiu.
Băgăm în cuptor o tava goală (dimensiuni 30 lățime& 40 lungime - tava clasică de cuptor). Punem cheesecake-ul în tava respectivă.
Turnăm apă fierbinte în tava clasică de cuptor, pentru a crea o sursă de aburi.
Lasăm cheesecake-ul 30 de minute la 180 de grade.
Reducem temperatura cuptorului la 150 de grade și îl lasăm încă 30 de minute.
Oprim cuptorul, dar nu scoatem cheesecake-ul. Îl lăsăm încă o oră.
Scoatem tava din cuptor. Așteptăm să se răcească complet, după care îl băgăm peste noapte la frigider.
A doua zi: așteptarea a luat sfârșit!
Enjoy 🙂