Sosul perfect pentru înghețate și torturi 🙂 tu în ce rețetă l-ai folosi?
Punem apa și zahărul la foc mare. Avem grijă să amestecăm continuu, ca să nu se ardă.
După câteva minute, i se va schimba culoarea (va deveni maroniu). Atunci vom adăuga untul, tăiat bucățele.
După ce se topește untul, oprim focul.
Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm în continuu până se încorporează.
La final, adăugăm sarea și vanilia.
Transferăm caramelul într-un borcan și îl lăsăm să se răcească.
Ingredients
Directions
Punem apa și zahărul la foc mare. Avem grijă să amestecăm continuu, ca să nu se ardă.
După câteva minute, i se va schimba culoarea (va deveni maroniu). Atunci vom adăuga untul, tăiat bucățele.
După ce se topește untul, oprim focul.
Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm în continuu până se încorporează.
La final, adăugăm sarea și vanilia.
Transferăm caramelul într-un borcan și îl lăsăm să se răcească.