Sos de caramel sărat

AuthoradminDifficultyBeginner

Sosul perfect pentru înghețate și torturi 🙂 tu în ce rețetă l-ai folosi?

Yields1 Serving
Prep Time5 minsCook Time25 minsTotal Time30 mins

 225 g zahăr
 180 ml apă rece
 113 g unt nesărat
 120 ml smântână lichidă
 1 linguriță sare
 1 linguriță extract pur de vanilie

1

Punem apa și zahărul la foc mare. Avem grijă să amestecăm continuu, ca să nu se ardă.

2

După câteva minute, i se va schimba culoarea (va deveni maroniu). Atunci vom adăuga untul, tăiat bucățele.

3

După ce se topește untul, oprim focul.

4

Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm în continuu până se încorporează.
La final, adăugăm sarea și vanilia.
Transferăm caramelul într-un borcan și îl lăsăm să se răcească.

Ingredients

 225 g zahăr
 180 ml apă rece
 113 g unt nesărat
 120 ml smântână lichidă
 1 linguriță sare
 1 linguriță extract pur de vanilie

Directions

1

Punem apa și zahărul la foc mare. Avem grijă să amestecăm continuu, ca să nu se ardă.

2

După câteva minute, i se va schimba culoarea (va deveni maroniu). Atunci vom adăuga untul, tăiat bucățele.

3

După ce se topește untul, oprim focul.

4

Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm în continuu până se încorporează.
La final, adăugăm sarea și vanilia.
Transferăm caramelul într-un borcan și îl lăsăm să se răcească.

Sos de caramel sărat
(Visited 658 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *