Paste la cuptor

AuthoradminDifficultyIntermediate

Pasta al forno al formaggio. Sună mai bine în italiană, am dreptate?
Astăzi, în timp ce mâncam această porție de paste, am simțit cum mă plimbam prin Italia...lipsea doar minunata gelato.

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time35 minsTotal Time50 mins

Ingrediente pentru două porții:
 250 g paste (eu am folosit Penne de la Barilla)
 500 ml lapte
 50 g unt
 50 g făină
 100 g parmezan/ grana padano
 100 g emmentaler
 100 g cașcaval afumat

1

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.

2

Preîncălzim cuptorul la 250 de grade.

3

Pregătim sosul bechamel: încălzim laptele într-o oală.
Punem la foc mic untul. Când se topește adăugăm treptat făina (amestecăm continuu ca să nu se formeze cocoloașe). Adăugăm treptat și laptele fierbinte. Amestecăm continuu până când se îngroașă (l-am ținut la foc mic aproximativ 8 minute).
Oprim focul și punem parmezanul, cașcavalul afumat & emmentaler.

4

Ungem o tavă cu unt.
Punem un strat de: sos bechamel + paste + sos bechamel + paste + sos bechamel.

5

Băgăm tava la cuptor pentru 10 - 12 minute (250 de grade).

Ingredients

Ingrediente pentru două porții:
 250 g paste (eu am folosit Penne de la Barilla)
 500 ml lapte
 50 g unt
 50 g făină
 100 g parmezan/ grana padano
 100 g emmentaler
 100 g cașcaval afumat

Directions

1

Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.

2

Preîncălzim cuptorul la 250 de grade.

3

Pregătim sosul bechamel: încălzim laptele într-o oală.
Punem la foc mic untul. Când se topește adăugăm treptat făina (amestecăm continuu ca să nu se formeze cocoloașe). Adăugăm treptat și laptele fierbinte. Amestecăm continuu până când se îngroașă (l-am ținut la foc mic aproximativ 8 minute).
Oprim focul și punem parmezanul, cașcavalul afumat & emmentaler.

4

Ungem o tavă cu unt.
Punem un strat de: sos bechamel + paste + sos bechamel + paste + sos bechamel.

5

Băgăm tava la cuptor pentru 10 - 12 minute (250 de grade).

Paste la cuptor
(Visited 356 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *