Până acum obișnuiam să folosesc urda doar pentru rețetele sărate...not any more! Combinația este perfectă: un desert "ușor", dulce-acrișor și sănătos. Give it a try 🙂
Spălăm cireșele și le curățăm de sâmburi.
Adăugăm peste cireșe 150g zahăr de cocos & amidonul de porumb.
Le lăsăm aproximativ 40 de minute (să se topească zahărul).
Într-un bol adăugăm: urda, iaurtul, esența de vanilie și zahărul rămas. Le mixăm la viteza mică/amestecăm cu un tel până când se încorporează. Adăugăm ouăle pe rând.
Adăugăm făina și praful de copt.
La final, adăugăm cireșele (cu tot cu zeama care s-a format) și amestecăm cu grijă cu o spatulă de jos în sus.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Ungem o tavă cu ulei (eu am folosit și foaie de copt) și turnăm compoziția.
Coacem prăjitura aproximativ o oră (până când trece testul cu scobitoarea).
Ingredients
Directions
Spălăm cireșele și le curățăm de sâmburi.
Adăugăm peste cireșe 150g zahăr de cocos & amidonul de porumb.
Le lăsăm aproximativ 40 de minute (să se topească zahărul).
Într-un bol adăugăm: urda, iaurtul, esența de vanilie și zahărul rămas. Le mixăm la viteza mică/amestecăm cu un tel până când se încorporează. Adăugăm ouăle pe rând.
Adăugăm făina și praful de copt.
La final, adăugăm cireșele (cu tot cu zeama care s-a format) și amestecăm cu grijă cu o spatulă de jos în sus.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Ungem o tavă cu ulei (eu am folosit și foaie de copt) și turnăm compoziția.
Coacem prăjitura aproximativ o oră (până când trece testul cu scobitoarea).