Tartă cu sparanghel

AuthoradminDifficultyIntermediate

Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time45 minsTotal Time1 hr 45 mins

Crustă:
 165 g făină
 112 g unt (direct scos din frigider)
 2 linguri parmezan
 1 gălbenuș
 2 linguri de apă rece
Umplutură:
 12 fire de sparanghel
 1 ceapă mică
 25 g unt
 100 g emmentaler
 2 ouă
 1 lingură făină
 200 ml smântână de gătit

Crusta:
1

Amestecăm făina, parmezanul și untul până când aluatul devine sfărâmicios. Adăugăm gălbenușul și apa și frământăm aluatul până devine neted și ușor de modelat.
Îl băgăm la frigider pentru 30 de minute.

2

După cele 30 de minute, întindem aluatul cu un sucitor. Îl punem într-o tavă unsă cu ulei (eu am folosit o tavă cu diametrul de 25 cm & înălțimea de 3 cm). Îl băgăm din nou la frigider pentru 20 de minute.

3

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

4

După cele 20 de minute, scoatem tava din frigider. Punem deasupra o hârtie de copt și boabe de fasole/orez. O băgăm la cuptor pentru 15 minute.

5

După cele 15 minute, scoatem tava din cuptor și îndepărtăm cu grijă hârtia de copt cu boabele de fasole/orezul.
O băgăm din nou la cuptor pentru încă 10 minute (creștem temperatura cuptorului la 200 de grade).

Umplutura:
6

Cât timp crusta este a doua oară la cuptor, ne ocupăm de umplutură: călim ceapa în unt până când aceasta se înmoaie.

7

Într-o oală punem apă la fiert. Fierbem sparanghelul timp de 1 minut și îl clătim cu apă foarte rece.

8

Scoatem tava din cuptor (nu uităm de ea, da?). Punem deasupra ceapa călită și sparanghelul.
Într-un bol amestecăm restul ingredientelor: ouăle, smântâna de gătit, emmentaler-ul și făina. Turnăm compoziția peste sparanghel.
Băgăm din nou tarta la cuptor pentru aproximativ 20 de minute (ultima dată.. I promise 🙂 )

Ingredients

Crustă:
 165 g făină
 112 g unt (direct scos din frigider)
 2 linguri parmezan
 1 gălbenuș
 2 linguri de apă rece
Umplutură:
 12 fire de sparanghel
 1 ceapă mică
 25 g unt
 100 g emmentaler
 2 ouă
 1 lingură făină
 200 ml smântână de gătit

Directions

Crusta:
1

Amestecăm făina, parmezanul și untul până când aluatul devine sfărâmicios. Adăugăm gălbenușul și apa și frământăm aluatul până devine neted și ușor de modelat.
Îl băgăm la frigider pentru 30 de minute.

2

După cele 30 de minute, întindem aluatul cu un sucitor. Îl punem într-o tavă unsă cu ulei (eu am folosit o tavă cu diametrul de 25 cm & înălțimea de 3 cm). Îl băgăm din nou la frigider pentru 20 de minute.

3

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

4

După cele 20 de minute, scoatem tava din frigider. Punem deasupra o hârtie de copt și boabe de fasole/orez. O băgăm la cuptor pentru 15 minute.

5

După cele 15 minute, scoatem tava din cuptor și îndepărtăm cu grijă hârtia de copt cu boabele de fasole/orezul.
O băgăm din nou la cuptor pentru încă 10 minute (creștem temperatura cuptorului la 200 de grade).

Umplutura:
6

Cât timp crusta este a doua oară la cuptor, ne ocupăm de umplutură: călim ceapa în unt până când aceasta se înmoaie.

7

Într-o oală punem apă la fiert. Fierbem sparanghelul timp de 1 minut și îl clătim cu apă foarte rece.

8

Scoatem tava din cuptor (nu uităm de ea, da?). Punem deasupra ceapa călită și sparanghelul.
Într-un bol amestecăm restul ingredientelor: ouăle, smântâna de gătit, emmentaler-ul și făina. Turnăm compoziția peste sparanghel.
Băgăm din nou tarta la cuptor pentru aproximativ 20 de minute (ultima dată.. I promise 🙂 )

Tartă cu sparanghel
(Visited 296 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *