Tartă rustică

AuthoradminDifficultyBeginner

Căpșuni. Fructele de sezon. Mirosea minunat la mine în bucătărie.
Regret că am făcut doar una..să nu faceți greșeala mea. A mers la fix cu o cupă de înghețată de vanilie.

Yields1 Serving
Prep Time40 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 25 mins

Aluat:
 100 g unt (rece)
 150 g făină albă
 50 g făină integrală
 5 linguri zahăr de cocos
 1 gălbenuș de ou
 1 lingură scorțișoară
 4 linguri apă rece
 + 1 ou (pentru uns blatul)
Umplutură:
 300 g căpșuni
 100 g afine
 5 linguri zahăr de cocos
 zeama de la o jumătate de lămâie
 1 linguriță extract pur de vanilie
 1 lingură de amidon/făină
 20 g fulgi de migdale (opțional)

Pregătim fructele:
1

Spălăm fructele. Tăiem căpșunile și le punem în bol alături de afine.
Adăugăm restul ingredientelor și le lăsăm la scurs până când aluatul este gata.

Aluatul:
2

Într-un bol adăugăm untul rece cu făina. Amestecăm până când textura este sfărâmicioasă. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm aproximativ 3 minute, până când aluatul devine neted și ușor de modelat.
Băgăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.

3

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

4

Pregătim o tavă. Punem o hârtie de copt deasupra.

5

Scoatem aluatul din frigider și îl întindem cu sucitorul. Punem fructele în centrul aluatului și aducem marginile acestuia spre centru.
Ungem marginile cu ou.

6

Coacem tarta aproximativ 45 de minute.

7

Enjoy 🙂

Ingredients

Aluat:
 100 g unt (rece)
 150 g făină albă
 50 g făină integrală
 5 linguri zahăr de cocos
 1 gălbenuș de ou
 1 lingură scorțișoară
 4 linguri apă rece
 + 1 ou (pentru uns blatul)
Umplutură:
 300 g căpșuni
 100 g afine
 5 linguri zahăr de cocos
 zeama de la o jumătate de lămâie
 1 linguriță extract pur de vanilie
 1 lingură de amidon/făină
 20 g fulgi de migdale (opțional)

Directions

Pregătim fructele:
1

Spălăm fructele. Tăiem căpșunile și le punem în bol alături de afine.
Adăugăm restul ingredientelor și le lăsăm la scurs până când aluatul este gata.

Aluatul:
2

Într-un bol adăugăm untul rece cu făina. Amestecăm până când textura este sfărâmicioasă. Adăugăm restul ingredientelor și frământăm aproximativ 3 minute, până când aluatul devine neted și ușor de modelat.
Băgăm aluatul la frigider pentru 30 de minute.

3

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.

4

Pregătim o tavă. Punem o hârtie de copt deasupra.

5

Scoatem aluatul din frigider și îl întindem cu sucitorul. Punem fructele în centrul aluatului și aducem marginile acestuia spre centru.
Ungem marginile cu ou.

6

Coacem tarta aproximativ 45 de minute.

7

Enjoy 🙂

Tartă rustică
(Visited 417 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *