Quiche cu bacon și mozarella

AuthoradminDifficultyIntermediate

Rețeta pas cu pas este salvată în highlights pe pagina mea de instagram.

Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 45 mins

Crustă
 200 g făină albă de grâu
 60 g făină integrală
 150 g unt (să fie rece, direct din frigider)
 1 gălbenuș de ou
 2 linguri zeamă de lămâie
 70 ml apă rece
Umplutură:
 200 g bacon
 2 cepe roșii
 3 ouă
 200 ml smântână de gătit
 125 ml lapte
 100 g emmentaler
 100 g cașcaval afumat
 100 g mozarella proaspătă (eu am folosit de la Galbani)

Crusta:
1

Amestecăm făina cu untul rece. Adăugăm gălbenușul de ou, zeama de lămâie și apa rece. Frământăm 2-3 minute până când textura lui devine netedă. Băgăm alatul la frigider 30 de minute.

2

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

3

După celel 30 de minute scoateem aluatul și îl îndindem cu un sucitor. îl așezăm cu grijă în tavă (tava a fost unsă cu ulei).
Punem peste aluat hârtie de copt și orez/boabe de fasole.

4

Băgăm tava în cuptor timp de 10 minute.

5

După cele 10 minute, scoatem tava din cuptor. Îndepărtăm cu grijă foaia de copt cu orezul/boabele de fasole (nu le aruncăm - putem să le folosim pentru alte rețete).
Băgăm tava la cuptor pentru alte 10 minute.

Umplutură:
6

Cât timp tava este la cuptor pentru a doua oară, ne ocupăm de umplutură: călim cepele cu bacon-ul (până când se înmoaie ceapa).

7

Batem ouăle cu un praf de sare. Adăugăm smântâna și laptele. Amestecăm până când se încorporează, după care adăgăm cașcavalul afumat & emmentaler.

Formăm quiche-ul:
8

Nu uităm de crusta din cuptor. După ce a stat a doua oară 10 minute la cuptor o scoatem și o umplem cu toate bunătățile pe care le-am pregătit.

9

Peste crustă adăugăm după cum urmează: mixul de bacon & ceapă, peste care turnăm compoziția de ou & cașcaval.

10

Reducem temperatura cuptorului la 180 de grade și o băgăm din nou timp de 40 de minute.

11

Vă aduceți aminte de mozarella? Și ea era pe lista noastră de cumpărături. E timpul să intre în acțiune: tarta noatră este a 3-a oară la cuptor. Da? După ce am bagat-o a 3-a oară (cu toate bunătățile), o scoatem după 15 minute, adăugăm deasupra mozarella proaspătă și nu mai umblăm la cutor timp de 25 de minute.

12

Când o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească complet.

Ingredients

Crustă
 200 g făină albă de grâu
 60 g făină integrală
 150 g unt (să fie rece, direct din frigider)
 1 gălbenuș de ou
 2 linguri zeamă de lămâie
 70 ml apă rece
Umplutură:
 200 g bacon
 2 cepe roșii
 3 ouă
 200 ml smântână de gătit
 125 ml lapte
 100 g emmentaler
 100 g cașcaval afumat
 100 g mozarella proaspătă (eu am folosit de la Galbani)

Directions

Crusta:
1

Amestecăm făina cu untul rece. Adăugăm gălbenușul de ou, zeama de lămâie și apa rece. Frământăm 2-3 minute până când textura lui devine netedă. Băgăm alatul la frigider 30 de minute.

2

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

3

După celel 30 de minute scoateem aluatul și îl îndindem cu un sucitor. îl așezăm cu grijă în tavă (tava a fost unsă cu ulei).
Punem peste aluat hârtie de copt și orez/boabe de fasole.

4

Băgăm tava în cuptor timp de 10 minute.

5

După cele 10 minute, scoatem tava din cuptor. Îndepărtăm cu grijă foaia de copt cu orezul/boabele de fasole (nu le aruncăm - putem să le folosim pentru alte rețete).
Băgăm tava la cuptor pentru alte 10 minute.

Umplutură:
6

Cât timp tava este la cuptor pentru a doua oară, ne ocupăm de umplutură: călim cepele cu bacon-ul (până când se înmoaie ceapa).

7

Batem ouăle cu un praf de sare. Adăugăm smântâna și laptele. Amestecăm până când se încorporează, după care adăgăm cașcavalul afumat & emmentaler.

Formăm quiche-ul:
8

Nu uităm de crusta din cuptor. După ce a stat a doua oară 10 minute la cuptor o scoatem și o umplem cu toate bunătățile pe care le-am pregătit.

9

Peste crustă adăugăm după cum urmează: mixul de bacon & ceapă, peste care turnăm compoziția de ou & cașcaval.

10

Reducem temperatura cuptorului la 180 de grade și o băgăm din nou timp de 40 de minute.

11

Vă aduceți aminte de mozarella? Și ea era pe lista noastră de cumpărături. E timpul să intre în acțiune: tarta noatră este a 3-a oară la cuptor. Da? După ce am bagat-o a 3-a oară (cu toate bunătățile), o scoatem după 15 minute, adăugăm deasupra mozarella proaspătă și nu mai umblăm la cutor timp de 25 de minute.

12

Când o scoatem din cuptor o lăsăm să se răcească complet.

Quiche cu bacon și mozarella
(Visited 203 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *