Tartă cu mere

AuthoradminDifficultyIntermediate

Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 30 mins

Ingrediente blat:
 120 g unt
 50 g zahăr
 1 plic zahăr vanilat
 1 esență de vanilie
 1 ou
 1 praf de sare
 250 g făină
Ingrediente umplutură:
 1 lingură de unt
 5 mere (rase)
 5 linguri de zahăr (sau mai multe..după gust)
 2 linguri scorțișoară

Instrucțiuni blat:
1

Mixăm într-un bol untul cu zahărul (până când zahărul începe să se topească).

2

Adăugăm praful de sare, esența de vanilie și oul (deja bătut).

3

Adăugăm treptat făina și amestecăm până când devine un aluat ușor de frământat.
Punem aluatul într-o folie de plastic și îl băgăm la frigider pentru 30 de minute.

Instrucțiuni compoziție:
4

Cât timp aluatul este la frigider, ne ocupăm de umplutură:
punem untul și merele rase într-o cratiță, la foc mic.

5

Adăugăm zahărul și scorțisoara. Lăsăm la foc mic până când scade zeama de la mere (nu uităm să amestecăm din când în când - la mine a durat în jur de 15 minute).

Instrucțiuni tartă:
6

Preîncăzim cuptorul la 180 de grade

7

Ungem tava cu unt/ulei (eu am folosit și foaie de copt pe fundul tăvii).

8

Punem aluatul în tavă și îl întindem uniform.
Opțional: am oprit o parte din aluat să fac niște inimioare.

9

Adăugăm compoziția de mere și bagăm tava la cuptor pentru 30 de minute.

10

O lăsăm să se răcească complet și pe urmă o devorăm.

Ingredients

Ingrediente blat:
 120 g unt
 50 g zahăr
 1 plic zahăr vanilat
 1 esență de vanilie
 1 ou
 1 praf de sare
 250 g făină
Ingrediente umplutură:
 1 lingură de unt
 5 mere (rase)
 5 linguri de zahăr (sau mai multe..după gust)
 2 linguri scorțișoară

Directions

Instrucțiuni blat:
1

Mixăm într-un bol untul cu zahărul (până când zahărul începe să se topească).

2

Adăugăm praful de sare, esența de vanilie și oul (deja bătut).

3

Adăugăm treptat făina și amestecăm până când devine un aluat ușor de frământat.
Punem aluatul într-o folie de plastic și îl băgăm la frigider pentru 30 de minute.

Instrucțiuni compoziție:
4

Cât timp aluatul este la frigider, ne ocupăm de umplutură:
punem untul și merele rase într-o cratiță, la foc mic.

5

Adăugăm zahărul și scorțisoara. Lăsăm la foc mic până când scade zeama de la mere (nu uităm să amestecăm din când în când - la mine a durat în jur de 15 minute).

Instrucțiuni tartă:
6

Preîncăzim cuptorul la 180 de grade

7

Ungem tava cu unt/ulei (eu am folosit și foaie de copt pe fundul tăvii).

8

Punem aluatul în tavă și îl întindem uniform.
Opțional: am oprit o parte din aluat să fac niște inimioare.

9

Adăugăm compoziția de mere și bagăm tava la cuptor pentru 30 de minute.

10

O lăsăm să se răcească complet și pe urmă o devorăm.

Tartă cu mere
(Visited 70 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *