Gogoși cu cremă de vanilie

AuthoradminDifficultyIntermediate

 

Yields1 Serving
Prep Time2 hrs 30 minsCook Time20 minsTotal Time2 hrs 50 mins

Pentru 12 gogoși:
 200 ml lapte călduț
 7 g drojdie uscată
 60 g zahăr
 500 g făină
 2 ouă
 50 g unt
Ingrediente cremă:
 500 ml lapte
 100 g zahăr
 1 esență de vanilie
 6 gălbenușuri
 50 g făină
 40 g unt

Facem crema prima dată:
1

Punem laptele la foc mic. Adăugăm zahărul și esența de vanilie. Amestecăm în continuu până când se topește zahărul. Adăugăm gălbenușurile pe rând. Punem treptat făina și nu ne oprim din amestecat. După ce se îngroașă compoziția, o luăm de pe foc și adăugăm untul. O lăsăm la răcit până când terminăm gogoșile.

Ne ocupăm de aluat:
2

Activăm drojdia: punem într-un bol laptele, zahărul și drojdia. Amestecăm cu o furculiță și o lăsăm 10 minute.

3

Cernem făina. Punem drojdia activată și oul. După ce s-au omogenizat ingredientele, adăugăm untul și frământăm aproximativ 20 de minute.
Lăsăm aluatul să dospească 1 oră.

4

După ce și-a dublat volumul, întindem cu palmele aluatul pe suprafața de lucru. Facem 12 forme rotunde (eu am făcut cu un pahar). Le lăsăm din nou 1 oră la dospit.

5

După ce formele și-au dublat volumul, putem să le prăjim.
Le prăjim, la foc mic, câteva secunde pe fiecare parte(să aveți suficient ulei în cratiță, ca atunci când prăjiți cartofi).

6

Opțional: am pus într-un bol zahăr vanilat și scorțișoară. Am dat gogoșile prin mixul de zahăr&scorțișoară înainte să le umplu cu cremă.

7

Luăm fiecare gogoașă și îi facem o gaură mică cu un cuțit (pe lateral). O umplem cu cremă cu ajutorul unui poș (dacă nu aveți poș, puteți să formați un con dintr-o hârtie de copt).

Ingredients

Pentru 12 gogoși:
 200 ml lapte călduț
 7 g drojdie uscată
 60 g zahăr
 500 g făină
 2 ouă
 50 g unt
Ingrediente cremă:
 500 ml lapte
 100 g zahăr
 1 esență de vanilie
 6 gălbenușuri
 50 g făină
 40 g unt

Directions

Facem crema prima dată:
1

Punem laptele la foc mic. Adăugăm zahărul și esența de vanilie. Amestecăm în continuu până când se topește zahărul. Adăugăm gălbenușurile pe rând. Punem treptat făina și nu ne oprim din amestecat. După ce se îngroașă compoziția, o luăm de pe foc și adăugăm untul. O lăsăm la răcit până când terminăm gogoșile.

Ne ocupăm de aluat:
2

Activăm drojdia: punem într-un bol laptele, zahărul și drojdia. Amestecăm cu o furculiță și o lăsăm 10 minute.

3

Cernem făina. Punem drojdia activată și oul. După ce s-au omogenizat ingredientele, adăugăm untul și frământăm aproximativ 20 de minute.
Lăsăm aluatul să dospească 1 oră.

4

După ce și-a dublat volumul, întindem cu palmele aluatul pe suprafața de lucru. Facem 12 forme rotunde (eu am făcut cu un pahar). Le lăsăm din nou 1 oră la dospit.

5

După ce formele și-au dublat volumul, putem să le prăjim.
Le prăjim, la foc mic, câteva secunde pe fiecare parte(să aveți suficient ulei în cratiță, ca atunci când prăjiți cartofi).

6

Opțional: am pus într-un bol zahăr vanilat și scorțișoară. Am dat gogoșile prin mixul de zahăr&scorțișoară înainte să le umplu cu cremă.

7

Luăm fiecare gogoașă și îi facem o gaură mică cu un cuțit (pe lateral). O umplem cu cremă cu ajutorul unui poș (dacă nu aveți poș, puteți să formați un con dintr-o hârtie de copt).

Gogoși cu cremă de vanilie
(Visited 116 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *