Chiftele de vită (la cuptor) cu sos tahini

AuthoradminDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time20 minsTotal Time35 mins

Ingrediente chiftele:
 500 g carne tocată de vită
 1 ceapă roșie (tocată mărunt)
 2 cepe verzi (tocate mărunt)
 ½ căpățână de usturoi (deja pisat)
 1 linguriță de ghimbir (ras)
 1 ou
 4 linguri făină de ovăz (am pus ovăzul în Nutribulet ca să îl transform în făină)
 1 legătură mărar (tocat)
 Condimente: sare, piper, boia & curry
Ingrediente sos:
 80 g susan
 50 ml ulei
 2 linguri apă
 1 praf de sare
 250 g iaurt cremos
 ½ căpățână de usturoi
 2 linguri zeamă de lămâie
 1 legătură mărar (tocat)

1

Ne ocupăm prima dată de chifteluțe: amestecăm toate ingredientele într-un bol.

2

Formăm chifteluțele (puteți să vă ungeți mâinile cu ulei ca să vă fie mai ușor).
Mi-au ieșit 12 chiftele.

3

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

4

Punem tava în cuptor. Reducem temperatura la 180 de grade și lăsăm chifteluțele aproximativ 20 de minute.

5

Cât timp chiftelele sunt la cuptor, ne ocupăm de sos:
Susanul, uleiul, apa & praful de sare se pun în blender. Mixăm câteva secunde (consistența trebuie să fie ca cea a unei paste).

6

Pasta de susan/tahini se amestecă cu restul ingredientelor.
Băgăm sosul la frigider.

7

Servim chiteluțele cu sosul tahini și o porție de cartofi dulci.
P.S. Dacă nu ați mâncat cartofi dulci prăjiți, do it! You will not regret it 🙂

Ingredients

Ingrediente chiftele:
 500 g carne tocată de vită
 1 ceapă roșie (tocată mărunt)
 2 cepe verzi (tocate mărunt)
 ½ căpățână de usturoi (deja pisat)
 1 linguriță de ghimbir (ras)
 1 ou
 4 linguri făină de ovăz (am pus ovăzul în Nutribulet ca să îl transform în făină)
 1 legătură mărar (tocat)
 Condimente: sare, piper, boia & curry
Ingrediente sos:
 80 g susan
 50 ml ulei
 2 linguri apă
 1 praf de sare
 250 g iaurt cremos
 ½ căpățână de usturoi
 2 linguri zeamă de lămâie
 1 legătură mărar (tocat)

Directions

1

Ne ocupăm prima dată de chifteluțe: amestecăm toate ingredientele într-un bol.

2

Formăm chifteluțele (puteți să vă ungeți mâinile cu ulei ca să vă fie mai ușor).
Mi-au ieșit 12 chiftele.

3

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.

4

Punem tava în cuptor. Reducem temperatura la 180 de grade și lăsăm chifteluțele aproximativ 20 de minute.

5

Cât timp chiftelele sunt la cuptor, ne ocupăm de sos:
Susanul, uleiul, apa & praful de sare se pun în blender. Mixăm câteva secunde (consistența trebuie să fie ca cea a unei paste).

6

Pasta de susan/tahini se amestecă cu restul ingredientelor.
Băgăm sosul la frigider.

7

Servim chiteluțele cu sosul tahini și o porție de cartofi dulci.
P.S. Dacă nu ați mâncat cartofi dulci prăjiți, do it! You will not regret it 🙂

Chiftele de vită (la cuptor) cu sos tahini
(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *