Shakshuka

AuthoradminDifficultyBeginner

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

 2 tbsp ulei
 50 ml apă
 1 ceapă mică
 1 legatură de ceapă verde
 ½ căpățană de usturoi
 1 ardei capia
 1 conservă de năut
 1 conservă de roșii (tăiate cuburi)
 4 ouă
 1 legatură pătrunjel
 condimente (sare, piper & boia)

1

Într-o tigaie punem uleiul, cepele și usturoiul. Nu uităm nici de condimente: sarea, piperul & boia. Le lăsăm la foc mic până când se rumenesc.

2

Adăugăm apa și ardeiul capia. Le gătim la foc mic aproximativ 5 minute.

3

Adăugăm năutul (care este deja fiert). Amestecăm bine până când se încorporează toate ingredientele.

4

Adăugăm conserva de roșii. Amestecăm în continuu timp de 2-3 minute.

5

Spargem ouăle deasupra. Punem capacul și așteptăm să se gătească la foc mic.

6

La final adăugăm pătrunjelul și ne bucurăm de ce am pregătit 🙂

Ingredients

 2 tbsp ulei
 50 ml apă
 1 ceapă mică
 1 legatură de ceapă verde
 ½ căpățană de usturoi
 1 ardei capia
 1 conservă de năut
 1 conservă de roșii (tăiate cuburi)
 4 ouă
 1 legatură pătrunjel
 condimente (sare, piper & boia)

Directions

1

Într-o tigaie punem uleiul, cepele și usturoiul. Nu uităm nici de condimente: sarea, piperul & boia. Le lăsăm la foc mic până când se rumenesc.

2

Adăugăm apa și ardeiul capia. Le gătim la foc mic aproximativ 5 minute.

3

Adăugăm năutul (care este deja fiert). Amestecăm bine până când se încorporează toate ingredientele.

4

Adăugăm conserva de roșii. Amestecăm în continuu timp de 2-3 minute.

5

Spargem ouăle deasupra. Punem capacul și așteptăm să se gătească la foc mic.

6

La final adăugăm pătrunjelul și ne bucurăm de ce am pregătit 🙂

Shakshuka
(Visited 212 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *