Homemade Pizza

AuthoradminDifficultyIntermediate

Nu există nimic mai delicios decât o pizza proaspăt scoasă din cuptor...numai bună de împărțit cu prietenii 😀 Well, o poți păstra doar pentru tine ^.^

Yields1 Serving
Prep Time45 minsCook Time15 minsTotal Time1 hr

Ingrediente (pentru două blaturi de pizza):
 250 ml apă călduță
 1 lingură zahăr
 1 linguriță sare
 ½ cub drojdie (proaspătă)
 500 g făină neagră de grâu (puteți să folosiți orice tip de făină)
 5 linguri ulei
Topping (pentru ambele)
 400 g sos de roșii (eu am avut un borcan de la Panzani - avea și busuioc)
 150 g mozarella rasă
 4 mâini de spanac
 300 g mozarella proaspătă (am folosit o marcă bio - Brimi)
 250 g jambon/prosciutto

1

Într-un bol punem apa călduță, zahărul și sarea. Deasupra sfărâmăm drojdia proaspătă și amestecăm. Acoperim bolul și lăsăm compoziția la "odihnit" timp de 15 minute.

2

După cele 15 minute, adăugăm treptat făina și uleiul. Frămânăam timp de 15 minute. Punem coca într-un bol și o lăsăm la dospit timp de 30 de minute (ar trebui să își dubleze volumul).

3

Împărțim compoziția în două (fiecare bucată reprezintă o pizza) și dăm forma dorită (eu le-am făcut ovale). Punem deasupra sosul de tomate și mozzarela rasă.

4

Preîncălzim cuptorul la 250 de grade.

5

Le băgăm la cuptor timp de 6-7 minute. Le scoatem din cuptor, adăugăm restul ingredientelor și le mai lăsăm alte 6-7 minute la cuptor.

6

La final punem puțin piper și ulei de măsline.
Enjoy 🙂

Ingredients

Ingrediente (pentru două blaturi de pizza):
 250 ml apă călduță
 1 lingură zahăr
 1 linguriță sare
 ½ cub drojdie (proaspătă)
 500 g făină neagră de grâu (puteți să folosiți orice tip de făină)
 5 linguri ulei
Topping (pentru ambele)
 400 g sos de roșii (eu am avut un borcan de la Panzani - avea și busuioc)
 150 g mozarella rasă
 4 mâini de spanac
 300 g mozarella proaspătă (am folosit o marcă bio - Brimi)
 250 g jambon/prosciutto

Directions

1

Într-un bol punem apa călduță, zahărul și sarea. Deasupra sfărâmăm drojdia proaspătă și amestecăm. Acoperim bolul și lăsăm compoziția la "odihnit" timp de 15 minute.

2

După cele 15 minute, adăugăm treptat făina și uleiul. Frămânăam timp de 15 minute. Punem coca într-un bol și o lăsăm la dospit timp de 30 de minute (ar trebui să își dubleze volumul).

3

Împărțim compoziția în două (fiecare bucată reprezintă o pizza) și dăm forma dorită (eu le-am făcut ovale). Punem deasupra sosul de tomate și mozzarela rasă.

4

Preîncălzim cuptorul la 250 de grade.

5

Le băgăm la cuptor timp de 6-7 minute. Le scoatem din cuptor, adăugăm restul ingredientelor și le mai lăsăm alte 6-7 minute la cuptor.

6

La final punem puțin piper și ulei de măsline.
Enjoy 🙂

Homemade Pizza
(Visited 151 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *